Sözcü Gazetesi’nden Hayati Arıgan’ın haberine göre sahnedeki sözlerinden nedeniyle hakkında 3 yıla dek hapis istemiyle dava açılan şarkıcı Gülşen Çolakoğlu’nun yargılanmasına başlandı.

Gülşen ve avukatları erkenden adliyeye gelerek duruşmada hazırlanmış bulunurken, 10 şikayetçi de mahkeme salonunda yerlerini aldı, mahkeme sonrasında duruşma yurtdışı yasağı adli denetim tedbirinin devamı yönünde karar verdi.

Gülşen’in avukatı Emek Emre, yurtdışı yasağı adli denetim tedbirinin devamı yönünde karar veren mahkemenin kararına itiraz etti. Emre tarafından yazılan dilekçede, 11. Asliye Canice Mahkemesinin Gülşen’i duruşmalardan vareste tutarak daha hafif bir önlem olan imza yükümlülüğünü kaldırmasına rağmen ağır tedbir olan yurt dışı çıkış yasağının devamına karar vermesinin yöntem ve yasaya tutarsız olduğu savunularak, “Bu hususların bir arada yer aldığı duruşma zaptı Türk yargısının kara lekelerinden olmuştur” denildi.

“ANNELİK SORUMLILUĞU YERİNE GETİRİLEMİYOR”

Yurt dışına çıkmamak suretiyle uygulanan adli yoklama Gülşen’in gezi hürriyetini bağlamanın yanı sıra, çocuğuna bakma yönündeki annelik sorumluluklarını da ifa etmesini engellediğinin yer aldığı dilekçede, Gülşen’in oğlunun son 3 yıldır eğitimine İspanya’nın Barselona şehrinde devam ettirdiği hatırlatıldı.

“HER DEFASINDA FARKLI YALANLAR UYDURUYOR”

Yurt dışı çıkış yasağı nedeniyle minik Azur’un annesinden, Gülşen’in de oğlundan hukuksuz şekilde yoksun bırakıldığının belirtildiği dilekçede, “Her defasında çocuğu ayrı öbür ‘yalan’ beyanlarla oyalaması ya da kandırması pek ast ancak hem çocuğun gelişimine ve keza de anneye olan güvenine hasar verecektir. Açık Konuşmak Gerekirse müvekkil, evladına ne diyeceğini bilemez bir durumdadır.

Yaşı itibarıyla yaşanılanları anlamlandırabilmesi hayli kuvvet olan Minik Azur’a hali hazırda annesine neden yanına gelmediğinden ötürü kırgındır ve konuşmak dahi istememektedir. Bu manada hükmolunan tedbirin orantısızlığı tartışmasız olup müvekkilin evladı da bir nevi bu tedbirin tarafı haline gelmiştir” ifadelerine yer verildi.

“ÇALIŞMA HÜRRİYETİ KISITLANDI”

Yurt dışı çıkış yasağının Gülşen’in çalışma hürriyetini de elinden aldığının belirtildiği dilekçede, “Gülşen bir artist olup sanatının icra yeri sahnelerdir. Ev hapsine mahkûm edilmiş olduğu dönemde yurt içi konserlerini iptal etmek zorunda kalan müvekkil yurt dışı çıkış yasağı sebebiyle de yurt dışı konserlerini iptal etmek zorunda bırakılmaktadır. Bu hukuka aykırılıklar müvekkilin maddesel ve maneviyat mahvına sebebiyet verebilecektir.

Hal böyle iken ölçülülük ilkesi ile bağdaşmayan, orantısız ve tutuklama nedenleri mevcut yok iken başvuru edilmesi itibariyle de hukuka aykırı olan adli teftiş tedbirinin itiraz incelemesi neticesinde kaldırılmasına veya daha ölçülü bir adli yoklama tedbiri olan güvence teminat ile değiştirilmesini istek etme zaruretimiz hasıl olmuştur” dendi.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/gulsenin-avukatindan-flas-dilekce.html