“ÇOK GENİŞ BİLGİLERE SAHİP”

Hanefi Avcı, Sedat Peker'in gündeme bomba gibi düşen iddialarına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Ben genellikle olumlu görüyorum. Kişiliğinden ayrı olarak anlattığı şeyleri önemsiyorum. Çünkü uzun yıllar, az daha 30 yıla yakın, yeraltı dünyasının tanıdık bir elemanı. İş dünyasıyla, emniyetle, siyasetle bir takım bağlantıları var. Fazla geniş bilgilere sahip. Bu bilgilerin büyük bir kısmının kayda değer olduğu kanaatindeyim. Eksiği olabilir, yanlışı olabilir, bazı konularda küçük hataları olabilir lakin bu bilgilerin önemsenmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü bu devlet epeyden beri bu müşteri sıkıntılar yaşıyor, hukuk düzenini bir türlü oturtamıyor. Hukuk dışı oluşumlar, hukuk dışı faaliyetlerle işleri götürmeye kalkıyor. Bunun yarattığı sorunlar zaman zaman ortaya çıkıyor. Bunu kapatmak, susturmak yok; bunu bir fırsata çevirmesi gerektiğine inanıyorum. Bu anlatılanların ciddiyetle dinlenmesini, ders alınması gerektiğini, hatayı, yanlışı görüp önlem alınması gerektiği noktasındayım.”

“İLERİDE KONUŞACAKLARI DAHA GENİŞ BOYUTTA OLACAK

Peker'in fazla daha pozitif bilgiye sahip olduğuna inandığını belirten Avcı, “30 yıllık fazla ciddi ilişkiler ağına sahip. Ben derhal konuştuğu değil, konuşacaklarının fazla daha ilerde olacağına, fazla daha geniş boyutta olacağına inanıyorum. Bunun önemsenmesi ve devletin bunu her boyutuyla değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum” açıklamasında bulundu.

“BU SEVİYEDEKİ İNSANLARIN BÜYÜK KISMI BU BİLGİLERE SAHİPTİR”

Susurluk'ta da bunun güya bir durumun yaşandığını anımsatan Avcı, “Son 30 yıldır yeraltında olup biten, hukuk dışı halledilen her sorunda bu kişinin bilgisi vardır. Bu, bir istihbarat grubu gibi veri toplamış, buna veri gelmiş, çoğu insan gelip aktarmıştır. Bu birey seviyesindeki insanların büyük bir kısmı bu bilgilere sahiptir.” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK RESME BAKMAK GEREKİYOR”

Peker'in iddialarına ilişkin “Siz hangi bilgileri önemsediniz?” sorusuna ise şöyle cevap verdi:

“o kadar çok sorun var oysa, ‘hangisi' derseniz, hepsi başlı başına bir olay. Hiçbiri göz ardı edilemeyecek kadar büyük durum. Anlattıklarından, daha anlatacakları veya bilmesi gerekenleri çıkarıyorsunuz. Her anlattığı olayın ciddiye alınması gerektiğine inanıyorum. Özellikle de ulus gücüyle, devlet gücüyle diğer yasadışı güçler arasındaki ilişkileri belirttiği nokta çok daha önemli diye düşünüyorum.”

“FAZLA POZITIF BİLGİSİ VAR, KAFASINA YÜZDE 10'LUK KISMINI KOYMUŞ”

Peker'in ileriki süreçte ortaya atacağı iddiaların, hükümetin kendisine karşın tavrına tarafından şekilleneceğini savunan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “şimdi bildiği her şeyi yok, belli konuları anlatıyor. Bu anlattıklarının çapının genişlemesi, doğrudan doğruya ona yönelik yapılacak işlemleri de belirler. Bilgisi bana kadar koskocoman. Fazla pozitif data var, kafasına yüzde 10'luk bir kısmını koymuş. Mesela kendisinin üstüne, yakınlarının üzerine, dost bildiği, yakın gözüken ırk üzerine gidilir de; anlattığı olaylar incelenmez, gösterildiği olaylar üzerine bakılmaz, araştırılmaz, soruşturulmazsa bu kere daha kışkırtma olur. Tahrik olacağı süre mevcut hükümetin daha pozitif karıştığı olayları ve onları suçlayacak olaylara içten genişler diye düşünüyorum. Buradaki gelişmelerin seyri onu etkiler diye düşünüyorum”

“TÜRKİYE'NİN GERÇEKTEN BİR HUKUK DEVLETİ OLMASI LAZIM”

Peker'in ortaya attığı iddiaları, kişiliğinden ve kimliğinden bağımsız olarak değerlendirmek, hatta daha pozitif veri vermesini sağlayarak bunu bir fırsata çevirmek gerektiğini açıklayan Avcı, şöyle devam etti:

“Bu ülkede hakikaten geçmişten beri hatalı yaşanan, hukuksuz bir ortam var. Bazı halk görevleri, bir takım devlet görevleri bu müşteri ilişkilerle işler yapmaya kalkıyor, böyle işlere gereklilik var zannediyor, toplumu da kandırıyor; tanrısal duygularla, vatan, millet bahaneleriyle insanları kandırarak böyle ilişkiler geliştiriyor, kendi menfaatine uygun işler yapmaya kalkıyor. Bunun ortaya çıkarılması, bunun ayıklanması, Türkiye'nin gerçekten bir hukuk devleti olması lazım. Bu toplumda konuşmak isteyen çok insan var, konuşmuyor. Siz, toplumu suskunlaştırırsanız böyle olur. Ama bunun aksine herkesin konuşabileceği bir ortam oluşturursak ola ki bunların büyük bir kısmı olmazdı”

“SON ZAMANLARDA SİYASİ KURUMLAR BU TİP OLUŞUMLARLA YAKINLAŞMAYA BAŞLADI”

“Son zamanlarda siyasi kurumlar baştan bu müşteri oluşumlarla yakınlaşmaya başladı, bazı sorunlarını bunlar üzerinden hallediyor” ifadelerini kullanan Avcı, şu tehlikeye de dikkat çekti:

“Daha yeni, son bir iki yıldır bu etkinlikler gözüküyor. Uyarı edilmeksizin, siyaset muhakkak amaçlara varırken kendi kurallarını, kendi kurumlarını, kendi yöntemlerini yok bu cins kabahat gruplarıyla hareket etmeye başladı. Belli bir kabahat grubu, belirli bir siyasi faaliyetin, grubun ya da anlayışın yanına yer almaya başlıyor. Bu son derece tehlikeli bir şeydi. Böyle bir durum var hemen”

YAYININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK İZLEYEBİLİRSİNİZ!

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/hanefi-avci-sedat-peker-sadece-yuzde-10unu-anlatti-haberi-533107