Bunun üstüne 2018 yılında tutuklanan ve 23 yıl hapis cezasına çarptırılan Weinstein’in eski eşlerinin kendisine aleyhinde birleşerek savaş başlattığı ortaya çıktı.

Milliyet Gazetesi'nin haberine tarafından New York’taki Wende Hapishane’nde cezasını çeken yapımcının çöküşünden önce birincil eşi sosyeteden Eve Chilton ile ikinci eşi, İngiliz modacı Georgina Chapman birbirlerinden nefret ediyordu. Zıt karakterlerde olan iki kadının, cinsel istismar skandalının patlak vermesinden sonra birbirleriyle temas kurarak zor birliği yaptıkları öğrenildi.

6 milyon dolarlık

Eski eşlerin bu kapsamda Weinstein’in 6 milyon dolarlık mülk varlığını dondurduğu bildirildi. servet dondurulduğu için maddesel hiçbir operasyon yapamayan yapımcının beş parasız kaldığı belirtildi. Weinstein’ın sözcüsü Juda Engelmayer, olayı doğrulayarak “Harvey’nin sağlığı kötü. Eski eşleri banka hesaplarını dondurduğu için parasızlıktan duruşma kararını temyiz bile edemiyor. Para veremediği için evraklarla ilgili hukuki işlemler yapılamıyor” dedi.

Yapımcının diğer avukatlarının da afiyet sorunları olan Weinstein’in hukuki sorunlar çözülmeden öleceğini düşündükleri konuşuluyor. bu vesileyle avukatlardan Charles Harder, parasını alamadığı için Weinstein’e dava açtı. 

Kaynak: www.sacitaslan.com