İki sezondur ‘Zümrüdüanka’ dizisi ile ekranlarda olan akılda oyuncu Hatice Aslan, yiğit ve de sürpriz bir adım attı. Rakamsız dizi ve de tiyatro oyununda başrolde yer alan, aynı zamanda oynadığı sinema filmleriyle sadece Türkiye’de değil, dünya çapında methiye dolu yorumlar alan Aslan, müzik alanında tertemiz bir kariyere başlangıç yapıyor. 

Yurt dışında pek çok alanda konser veren ve mükâfatlar kazanan Boğaziçi Caz Korosu ile tanıdığımız şöhretli şef Masis Aram Gözbek’in idaresindeki MAGMA Performans’a katıldı. Dün çevrimiçi olarak ilk tanışma buluşmasının yapıldığı koroda öteki katılımcılar Hatice Aslan’ı karşılarında gördüklerinde oldukça donakaldılar. 

Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Kısmı’nden mezun olan Aslan, reelinde seneler evvel müzik kısmını hayal ederek konservatuvara girdiğini dile getirdi.

Akılda oyuncu uzun zaman sonra attığı bu yiğit adım için şunları söyledi: “Müzik okumayı çok istiyordum. Ancak benim konservatuvar imtihanına girdiğim yarıyılda müzik kısmındaki kontenjan dolunca tiyatro kısmına yönlendirdiler. Oyunculuk da bu tercihimle başlamış oldu. Fakat müzikten hiçbir zaman kopmadım. Masis’in yaptığı projeleri çok kıymetli buluyorum ve onun korosuna girmek için de sözcüğün bütün anlamıyla ter döktüm. Konservatuvar imtihanını aratmayan bir imtihana girdim ve şimdi de buradayım. Bu sezon bu hoş takımla beraber neler çıkaracağımızı sabırsızlıkla bekliyorum.”

İmtihanı, Türk Pop Müzik Tarihi’nin efsane şarkılarından ‘Bağıracak Soluğum Kalmasa Dahi’ ile kazanan Aslan’ın koroya katılmasını Gözbek bu laflarla açıkladı: “Hatice bana bu fikrinden ilk bahsettiğinde sarihçesi pek inanmamıştım. Onca yoğunluğunun arasında, olsa olsa hoş dileklerini paylaşıyordur dedim. Ama o ilk günden beri bu mevzuda benimle öyle istekli ve istekli konuştu ki, ben de ‘E hadi o zaman!’ dedim. Seçmelerin son gününe Hatice’nin hoş enerjisiyle başladık ve çok neşeli bir dinletinin neticesinde onu MAGMA Performans kadrosuna büyük bir mutlulukla dahil ettik. Gerek tecrübeyi, gerekse dürüstlüğü ve şahane enerjisiyle ailemize çok şey katacağından belirlim.”

Oyunculuk kariyeriyle paralel olarak müziğe de denk zaman ayırmak isteyen Hatice Aslan’ın bu alanda pek çok sürprizleri olacak. 

Kaynak: www.sacitaslan.com