"Alev Alev", geçtiğimiz hafta Perşembe akşamı ilk defa izleyicilerle buluştu. Dizinin bu hafta ekranlara gelecek yeni kısmında ise Hazar Ergüçlü'nün kişiliği yaşadığı başkalaşımla çok konuşulacak. Oyuncunun canlandırdığı Çiçek şahsiyetinin sarnıçta çıkan yangın sonrası tanınmaz hale gelmesi, ekran başındakilere son senelerde tüm dünyada tartışılan hoşluk kavramını denetletecek.

Nişanlısı Ali'nin Toprak Can Adıgüzel yanında hatasız gözükmek için elinden geleni yapan Çiçek'in suratının yanık olması, genç kadının yaşamında her şeyi değiştirecek ve bildiğimiz hoşluk kalıplarını da düşündürtecek.

Çiçek'in şu anki görünümü için her set günü bütün 5 saat makyaj masasında oturan Hazar Ergüçlü, şahsiyetinin bu metamorfozunu ve de hoşluk kavramını şu laflarla açıklıyor:

"Rol aldığımız işlerle rakamsız insana erişiyoruz ve de göz önünde olmanın belki de en negatif yanlarından biri bizlere dayatılan belirli hoşluk kalıplarının olması. İşin makûs yanı bu kalıplar bizleri etkilediği kadar, eriştiğimiz bayanları da etkiliyor. Şu kiloya erişmeliyim derken bulimia olan veya ciddi anlamda bir hastalığa tutulanlardan psikolojik rehabilitasyon görenlere pek çok negatiflikler yaşanıyor.

Çiçek'te de özellikle 2. kısımda göreceğimiz "yanındaki erkeğe yakışma" tasayı mevzubahisi. Bu sebeple hatasız görünme emeli var. Bu noktada bence Alev Alev, herkese kendini evvel olduğu gibi görme ve o halini hoşlanıp sarmalaması gerektiğini gösterecek. Buna bir nebze de olsa vasıtayı olabilirsem ne mutlu! Çiçek'in bu yolda nasıl başka başkalaşımlar yaşayacağını da coşkuyla bekliyorum."

Murat Polat'ın imzasını taşıyan makyaj için Ergüçlü'nün miktarları özel olarak alınıp modellendi ve sonrasında kalıplaşan yanık takmaları surata ve gövdeye yerleştirildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com