Sözcü Gazetesi'nin haberine kadar HDP İzmir İl Başkanlığına girip tabancayla parti çalışanı Deniz Poyraz'ı öldüren ve meslek merkezinin çatı katında polis ekiplerince gözaltına alınan Övünç Gencer Terörle Çaba Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin arkasında adliyeye sevk edildi. Gencer, çıkarıldığı nöbetçi sulh cinayet hakimliğince tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

İzmir’de 32 iş yerinin bulunduğu bir iş hanının 2’nci katındaki HDP merkezine 17 Haziran saat 11:05 sularında hamle düzenlendi. Bunun sonucunda parti çalışanı Deniz Poyraz yaşamını yitirdi.

İzmir Valiliği, saldırganın sağlık durumu çalışanıyken istifa ederek görevinden ayrılan Iftihar Gencer isimli birey olduğunu açıklamıştı. Gözaltına alındıktan sonra Güvenlik’teki ilk ifadesinde, “Buraya PKK'lıların geldiğini düşündüğümden herhangi bir fark yapmıyorum. Başka kişiler de olsaydı onlara da ateş edecektim” diyen Gencer, şu ifadeleri kullanmıştı: “Birkaç kere buluş amaçlı çalışmalarım oldu. Gaziemir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bulundurma olarak 2021 Mayıs ayında tabanca ruhsatı başvurusu yaptım, geçici ruhsat aldım. Kızlarağası’ndan Mehmet isimli şahıstan 3 bin 500 TL bedelle Ruger Tabanca aldım. Bu silaha 10 mermi koyarak bugünkü olayı gerçekleştirdim. Durum yeri olan HDP il binası içerisinde 10 mermiyi de sıktım. Amacım birkaç kişiyi orada bulabilmekti. Ancak yalnızca 1 kişi oradaydı. Buraya da PKK'lıların geldiğini düşündüğümden herhangi bir fark yapmadım. Başka kişiler de olsaydı onlara da alev edecektim. Eylem sonrası kullandığım silahı çantaya koyarak durum yerinden ayrılırken polislerce yakalanarak gözaltına alındım.”

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/hdp-binasinda-silahli-saldiri-duzenleyen-supheli-tutuklandi-haberi-534297