HaberGlobel'de yer alan haberine göre İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine “Cadde, Bulvar, Meydan Tedbirleri” konulu genelge yolladı. Genelgede, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının bu hafta sonu yılbaşı akşamını da kapsayacak şekilde 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00’den 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e dek uygulanması kararlaştırıldığı hatırlatıldı. 

KALABALIK KUTLAMALARA İZİN VERİLMEYECEK

Genelgede; yılbaşı öncesi, yeni yıl akşamı ve sonrasında alınması gereken güvenlik tedbirlerinin ve  alınan önlemlerin belirlenerek valiliklere bildirildiği ifade edildi. Bu kapsamda Covid­-19 salgınıyla mücadeleyi akamete uğratmamak namına kalabalıkların kontrolsüz şekilde bir araya gelmesine niçin olacak yeni yıl kutlamalarına müsaade edilmemesi gerektiği talimatının da verildiği kaydedildi.  

Genelgede, sosyal izolasyonun teminine yönelik böylece çok tedbirin uygulandığı bir ortamda; turistik etkinlikler kapsamında geçici bir süreyle Türkiye’de yer alan ve böylece sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan yabancı turistlerin eylemlerinin de salgının yayılımının düşürülmesinde yakalanan başarıyı gölgelememesi ve salgınla mücadelede zafiyet algısına niçin olmaması açısından epeyce manâlı olduğu vurgulandı. 

SİMGE CADDELERE GİRİŞE İZİN YOK

Bu çerçevede 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00’den 1 Ocak 2021 Cuma günü saat 10.00’a dek; il ve ilçe merkezlerinde simgesel özellikleri yer alan, şehirlerle özdeşleşen veya kutlama/toplanma alanı olarak tanıdık cadde, bulvar ya da meydanlara (İstanbul’da İstiklal Caddesi ve Sultanahmet Meydanı, Ankara’da 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı, İzmir’de Gündoğdu Meydanı gibi) tanıdık olmayan turistler de dahil elde etmek üzere bütün girişler sınırlandırılacak.

Sınırlamalara ilişkin kamuoyu bilgilendirmeleri vaktinde yapılacak ve sınırlama getirilen zaman boyunca bu yerlere şahısların girişini engelleyecek şekilde maddi emniyet tedbirlerinin alınması sağlanacak.

Kayıtlı sokak, bulvar ya da meydanlarda sınırlama getirilen vakit her tarafında tanıdık olmayan turistlerin bir araya gelebilecekleri etkinliklere kuşkusuz müsaade edilmeyecek.

Kaynak: www.sacitaslan.com