Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine kadar Hak Bakanlığı'nın hazırlıkları süren hak reformuna ilişkin pakette, vatandaşın idare ile uyuşmazlıklarına karşın de manâlı adımlar atılıyor. Özellikle bir yönetimle ilgili işleme karşı açılacak davalar için, itirazdan daha sonra 60 gün bekleme zorunluluğu kaldırılıyor. Bu süre 30 güne indiriliyor, bu nedenle vatandaşın hak kaybının önlenmesi hedefleniyor.

Yargı reformu paketi ile icra satışlarına da yeni harmoni getiriliyor. Buna kadar, icralık malların piyasa değeri altında değil pahasına satılmasına müsade verilmeyecek. Vatandaş isterse icradaki taşınır veya taşınmaz malını alacak kişiyi kendisi belirleyebilecek. Açık artırmalarda, icralık malları fazla düşük fiyatlarla alarak, çıkar karşılayan grupların da önüne geçilmiş olacak.

AK Parti’nin hukukçu kurmayları, yapılacak düzenleme ile vatandaşın mağduriyetinin giderilmesinin amaçlandığını belirterek “şimdi icra mallarını yok pahasına toplayan gruplar, çeteler oluşmuş durumda. Bunlar kendi aralarında anlaşarak ya da tehdit zorlama ile açık attırmalara girmeyi önleyip bin liralık bir malı 10-20 lira gibi değerler ile alabiliyor” görüşünü dile getirdi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/icralik-mallar-yok-pahasina-satilamayacak-haberi-528826