Sabahtan Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre Türkiye'nin önde gelen holdinglerinden SANKO Holding'in aile fertlerinden meslek adamı Osman Burak Konukoğlu kendisine Medigen Farma İlaç Pazarlama Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş isimli bir işyeri kurmuştu. Işyeri diz ağrılarına iyi gelen bir ilacın satış hazırlığına başlamış, ilacın pazarlanması nedeniyle farklı alanlara yönlendirilmiş iş adamlarıyla bir araya gelen Konukoğlu, birçok işyeri ile anlaşarak ürün karşılığında vadeli çek almıştı. Şirketin nakit paraya gereksinim duyması sebebiyle ünlü meslek adamı Aydın Ayata'dan çekleri kayıtlı bir kurul karşılığında nakde çevirmesini istemişti.

ÜRÜNLERİN TESLİMATINI YAPAMADI

İş adamı anlaştığı firmalardan talep edilen mahsul karşılığında yüklü miktarda çek almaya başladı. Ancak güya Konukoğlu aldığı siparişlere yetişemeyerek ürünleri teslim edemedi. Ürünlerini alamayan ve karşılığında vadeli çek veren firmalar ödeme yapmaktan vazgeçti. İddiaya göre Konukoğlu'nun söz konusu ilacı firmalara ulaştırmadığı böylece de firmaların çeklere karşılık ödeme yapmadığı ortaya çıktı. Ama tekrar güya iş adamı Konukoğlu, Aydınlatılmış Ayata'ya verdiği çekler karşılığında 23 milyon peşin para aldı. Çeklerin vadesi geldiğinde parasını olmak için bankayla irtibata geçen Ayata çeklerin karşılıksız olduğunu öğrenince dolandırıldığını anlayarak savcılığa kabahat duyurusunda bulundu.

'ŞİRKETİN GİZLİ ORTAĞI SANKO HOLDİNG'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kadar Osman Burak Konukoğlu ve ortağı Alican Dikmen hakkında dolandırıcılık iddiasıyla soruşturma açıldı. Yürütülen soruşturma sonunda iddianame düzenlenerek 2 şüphelinin dolandırıcılık faaliyetleri şu şekilde anlatıldı: Osman Burak Konukoğlu Sami Konukoğlu'nun sahibi olduğu SANKO Holding'in ismini vererek değişik şirketlerle hedeflemek istediğini söyledi. SANKO Holding'in de kendi şirketinin yüzde 80 sıcacık ortağı olduğunu söyleyen Konukoğlu, anlaştığı firmalara şirketi tarafından üretilen diz ağrılarına iyi gelen ilaç satmaya başladı. İş adamı sattığı ilaçlar karşılığında vadeli çek aldı. Çekleri paraya çevirmek için meslek adamı Kültürlü Ayata ile belirli bir komisyon ücretinde anlaşarak peşin para para aldı.

DOLANDIRICILIKTAN DAVA AÇILDI

İş adamı Osman Burak Konukoğlu'na toplamda 23 milyon lira vererek karşılığında aldığı çeklerin karşılıksız olduğunu anlayan Okumuş Ayata Konukoğlu'ndan şikâyetçi oldu. İş adamı Konukoğlu ve ortağı Alican Dikmen hakkında 'Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerin dolandırıcılığı' suçları kapsamında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

MAHKEMEDE İFADE VERDİ

Geçtiğimiz günlerde İstanbul 2. Ağır Cinayet Mahkemesinde hâkim karşısına meydana çıkan şüpheliler mahkemede ifade verdi. Osman Burak Konukoğlu ifadesinde kendisinin şirket yetkilisi olduğunu ve Aydın Ayata ile ticari ilişkilerinin bulunduğunu Ayata ile diz ağrılarına iyi gelen enjeksiyon satışı üzerine herhangi bir ticaret yapmadıklarını ve üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

BERAAT ETTİLER

Duruşma yapılan suçlama sonunda Osman Burak Konukoğlu ve Alican Dikmen'in toplanan tüm deliler ve dosya kapsamında yüklenen suçun yasal unsurlarının oluşmaması nedeniyle ayrı ayrı beraatlarına karar verdi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/iki-unlu-is-adaminin-dolandiricilik-davasinda-karar-cikti-haberi-527540