İlişki Terapisti Ünal, “Yapılan en büyük hatalardan biri ilişkiden ilişkiye koşmak. Yani bir ilişki bittikten sonra kendimize zaman tanımamak. Bu ilişkinin sizde yarattığı travmaları düşünmek, onu benimsemek ve pek yeni ilişkiye başlatmak” dedi.

Aile ve İlişki Terapisti Gülnur Ünal, Radyo Sputnik’te yayınlanan Serhat Sarısözen’le Gündem Dışı’nda stüdyo konuğu oldu. Ünal, “Hepimizin yaşamda rolleri var. Bunları değiştirebiliriz” diyen Ünal, şöyle sürdürdü:
“İnsanlar kendilerini fazla yalnız hissediyorlar ve tam da bu noktada biriyle konuşmak istiyorlar.”

Ünal, “Birbirimizi şüphesiz dinlemiyoruz. Yargılıyoruz, eleştiriyoruz. Toplumsal olarak irtibat kurallarımı öğrenmek zorundayız. Ruhumuza yatırım yapmıyoruz. Olur Ya de ruhumuza yatırım yaptığımızda kendimizi fazla daha iyi hissedeceğiz. İstediğimiz hayatı kendimize verebiliriz gerçekte” biçiminde konuştu:

“Yapılan en büyük hatalardan biri ilişkiden ilişkiye koşmak. Yani bir ilişki bittikten sonra kendimize süre tanımamak. Bu ilişkinin sizde yarattığı travmaları göz önünde bulundurmak, onu benimsemek ve o kadar yeni ilişkiye başlatmak... Bir döngüye girmemek için ne yaşadıysanız o hoşlukları, travmaları düşünüp yeniye hazırlanmak gerekir. Çünkü ruhun da dinlenmeye ihtiyacı var. İlişkiden ilişkiye sıçramak ruha verilecek tahribattan diğer bir şey olmuyor.”

Gülnur Ünal meslek ve eğitim hayatı baştan başa edindiği bilgileri süzerek ve öz bilgileri aktardığı kitabı 'Ben O Hayalim'de kişinin kişisel yolculuğunun anahtarlarını sunarken, sağlıklı kadın – erkek ilişkileri kurma yollarına dair ipuçları sunuyor.

Ünal, “Bu kitap benim için uzun bir yolculuktu. Bu yolculukta kitapta anlattığım her şeyi şahsen önce kendi hayatımda, daha sonra dokunduğum hayatlarda uygulayabildim ve şunu gördüm: Yaşamda bireyler kendi ruhlarına ve ilişkilerine yerleştirmek istiyor, ama nereden başlayacaklarını ve nasıl yapacaklarını bilmiyorlar. Hayatlarına dokunduğum insanların kendilerine ruhsal yatırım yapmaya başladıktan sonra hayatlarının ne dek farklılaştığını gördüm ve hayatta hiç olmadıkları dek iyi hissettiklerini gözlemledikten sonra bu kitabı yazmaya karar verdim. Herkesin sağlıklı bir ilişki yaratmaya ve istedikleri hayatı oluşturmaya hakkı var” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/iliski-terapisti-unal-yapilan-en-buyuk-hatalardan-biri-iliskiden-iliskiye-kosma-haberi-554008