Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından 4.3 milyondan fazla insanın corona virüsü olduğu İngiltere’de sıcak bir gelişme yaşandı. Başbakan Boris Johnson, corona virüsü yasaklarını kaldırma kararı aldı.

İngiliz basınında bulunan haberlere kadar Johnson bugün bir yorumlama yaparak yasakların gevşetileceğini lakin insanların titiz olması gerektiğini açıkladı. Yeni plana göre millet 6 kişilik gruplar elde etmek kaydıyla açık havada buluşabilecek. Buna kamuya açık alan ve parkların yanı sıra özel mülkler de dahil edildi.

öte yandan daha önceden organize edilmiş açık hava spor etkinliklerinin de gerçekleşeceği belirtildi. Johnson açıklamasında, “Dikkatli olmalıyız, Avrupa’da vakalar bu değin hızlı yayılırken ve mutasyona uğramış virüs aşı sürecini etkilerken kurallara uymalıyız” dedi.

DÜĞÜNLER DE GERÇEKLEŞECEK

8 Mart’ta okulları açan İngiltere’de golf, tenis ve öteki spor etkinliklerinin devam edeceği açıklanırken nikah organizasyonlarının da devam edebileceği ve gerçekleştirilebileceği belirtildi.

İngiltere’de geçtiğimiz aylarda sadece “istisnai koşullar” nedeniyle nikahlar kılınabiliyordu. Bu istisnai koşullar arasında partnerlerden birinin fazla hasta olması veya çok kritik bir ameliyata girecek olması yer alıyordu.

AŞILAMA SÜRECİ HIZLI GİDİYOR

İngiltere’de corona virüsü aşılama süreci diğer ülkelere kadar daha süratli ilerliyor. İngiltere Afiyet Bakanı Matt Hancock dün yaptığı açıklamada 30 milyondan pozitif insanın birincil Covid-19 aşısını olduğunu söyledi. Hancock, 3.5 milyondan pozitif insana ise ikinci dozun verildiğini dile getirmişti.

Yetişkin nüfusun takriben yüzde 57’sinin corona virüsü aşısının ilk dozunu olduğunu dile Hancock, “Aşı yaşam kurtarıyor ve bizim bu pandemiden çıkmamız için bir yol” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ingilterede-normallesme-sureci-basladi-haberi-530532