Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından Facebook’un bünyesindeki Instagram, son dönemde gündemden düşmeyen skandalların gerisinde işaret bir karar aldı.

Wall Street Journal’ın geçen haftalarda yayınladığı evrak ve iç yazışmalarda Instagram’ın gençler üstünde olumsuz etkileri olduğu ortaya çıkmış ve bu durumun öncelikle Facebook kurucusu Mark Zuckerberg almak üzere tüm şirket tarafından bilindiği ifşa edilmişti.

Facebook ve Instagram’a tepkiler artarken, bugün şirket bir tanımlama yaptı. Facebook bünyesindeki şirket yapılan açıklamada “13 yaşından ufak çocuklar için geliştirdiğimiz ‘Instagram Kids’ (Instagram Çocuk) projemizin çalışmalarını durduruyoruz” ifadesiyle gelişmeyi duyurdu.

Geçen hafta başlayan tartışmaların arkasından ABD’li siyasetçiler ve çocuk hakları dernek ve kuruluşları şirketin bu projeyi bırakması çağrısında bulunmuştu. Yetkililer, “Instagram, internette çocukları korumak için manalı adımlar atmayı başaramadı” açıklamasını yapmıştı.

Instagram resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, “Instagram Çocuk programımızın dürüst şey olduğuna inanıyoruz fakat şu an işimizi durduruyoruz. Aslında çocuklar zaten internette ve biz onların yaşına yerinde deneyimler tasarlamanın ebeveynlere şu anki durumdan daha hizmet edeceğimize inanıyoruz” denildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/instagram-tepkilere-kayitsiz-kalamadi-haberi-538939