Sözcü Gazetesi Yazarı İsmail Saymaz Kasımpaşa'da Millet Ekmek büfesi önünde oluşan kabalığa, kendi çektiği bir fotoğrafla dikkat çekti.

KRT TV'de Şimdiki Vakit programında Saymaz, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin Rize kongresinde kullandığı “Bakın bir kongre yapıyoruz, salgının olduğu günlerde, salon lebalep dolu” sözlerini anımsattı.

Arkasından fotoğrafı gösterip şunları söyledi:

YETIŞKINLIK ORTA HALLİYDİ

“Burası Kasımpaşa'daki en merkez nokta ve burası Ahali Ekmek önü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğup büyüdüğü top koşturduğu, kendisini oraya ait hissettiği Kasımpaşa'da al sana lebabep yokluk kardeşim. Ekseriyet orta halliydi, fazla yoksul bulunamazdı ama bu manzara da olmazdı. Fakat bugün itibariyle, Cumhurbaşkanı'nın da isabetli ifadesi ile lebalep fakirlik, lebalep Halk Müziği Ekmek kuyruğu.”

Halk Müziği Ekmek'i şikayet ettiler!

Pandemi döneminde önünde oluşan uzun kuyruklarla gündeme gelen İstanbul'daki Irk Ekmek büfeleri, dikkat çeken bir itham ile karşısında karşıya... İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği (EKÜDER) 1 liraya ekmek satarak vatandaşın ucuz ekmek ihtiyacını karşılayan İBB'ye ast İstanbul Insanlar Ekmek'i (İHE) İstanbul Valiliği'ne şikayet etti.

Dernek, Halk Ekmek büfelerinin fırıncılar için hileli rekabet yarattığını, ekmeğin siyasete cihaz edildiğini savundu. Dernek, 650 Millet Ekmek büfesinin kaldırılmasını, “gereksinim sahiplerine şova karşın bedava ekmek dağıtımına son verilmesini” önerdi. İHE Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama ise duruma tepki gösterdi. “Halka sağlıklı ve idareli fiyata ekmeği ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/istanbulda-lebalep-halk-ekmek-kuyrugu-haberi-529100