Lafçı Gazetesi'nin haberine göre Batuhan Serim ve Fahrettin Öztürk'ün haberine göre İstanbul Megakent Belediyesi İBB kentteki 39 ilçenin afet sonrası ‘Bir Araya Gelme ve Geçici Barınma Alanları'nı tanımlayarak kamuoyuna açıkladı.

Kilometrekareye 2997 şahsın düştüğü İstanbul'da, “Bir Araya Gelme ve Geçici Barınma Alanı” olarak tanımlanan bin 876 sarih alanın büyük kısmı; parklar, kabirlikler ve AVM'lerden oluşuyor. Ancak bazı bir araya gelme alanları var ki, olağan zamanda yanından geçmek istemeyeceğiniz cinsten.

Bu etrafta oturanlar mümkün zelzelede bu alanları seçim etmeyeceklerini söylüyor. İşte yapılaşmanın yoğun olduğu Kağıthane ve Şişli ilçelerinde ‘dikkat edilmesi' gereken bir araya gelme alanlarının kimileri:

BİR ARAYA GELME YERİ DAHA RİSKLİ

Şişli Gülbahar Mahallesi'nde bir apartmanın altı bir araya gelme alanı olarak tanımlandı. Burada yaşayan yurttaşlar mümkün zelzelede bir araya gelinmesi istenen yerin gidilecek son yer olduğunu söylüyor. Aynı biçimde Kağıthane Ortabayır Mahallesi'nde bir iş yeri önü olarak tanımlanan bir araya gelme alanı ise duvarındaki çatlaklar sebebiyle devrilecek gibi duruyor. Yeniden Şişli'de özel bir sağlık kurumunun acil girişi önü de bir araya gelme alanı olarak tanımlanan yerler arasında.

GİDİLECEK SON YER

İstanbul'un en kalabalık ilçelerinden biri olan Şişli'deki bazı bir araya gelme alanları, önünden dahi geçmek istemeyeceğiniz cinsten.

 

Kaynak: www.sacitaslan.com