Ünlü sinema yıldızı Johnny Depp'in eşi Amber Heard hakkında Avustralya'da yöneltilen köpek kaçakçılığı suçlaması, Heard'ın suçu kabul etmesi üzerine mahkeme tarafından düşürüldü. 29 yaşında olan Heard, Avustralya'ya girişinde gümrük kontrolleri esnasında Pistol ve Boo adlı iki Yorkshire Terrier cinsi köpeği hakkında yalan söylediğini kabul etti.

Avustralya'nın Queensland kentindeki mahkemedeyse, ülkeye yasa dışı yollardan canlı hayvan sokma suçlamalarını düşürdü. Avustralya'nın yasalarına göre bu suçun cezası 10 yıla kadar hapis ya da 195 bin Dolar para cezasına kadar çıkabiliyor.

Avustralya, ülkenin hassas eko sistemini koruyabilmek amacıyla son derece katı canlı hayvan ithalatı kanunları uygulanıyor. Farklı kıtalardan gelen virüslerin yerel hayvanlara bulaşmasını engellemek amacıyla ülkeye giren birçok hayvanın en az 10 gün karantinaya alınması gerekiyor.

Tarım Bakanından Çarpıcı Açıklama: ''Köpekler defolup gidebilir''

Amber Heard, Mayıs 2015'te özel uçağıyla Avustralya'da film çekimlerine devam eden kocası Johnny Depp'i ziyarete gitmişti. Heard'ın iki köpeği Pistol ve Boo, sokakta görüntülendikten sonra Avustralyalı yetkililer, soruşturmada bulunmuşlardı.

Ülkenin Tarım Bakanı Barnaby Joyce ise, her iki köpek için de "Geldikleri Amerika'ya defolup gidebilirler" ifadelerinde bulunmuştu. Şu anda Başbakan yardımcılığı görevini yapan Joyce, köpekleri uyutmakla tehdit etti ve "Dünyanın en seksi erkeği dahi ülkemizin karantina yasalarına saygı göstermek zorunda" ifadelerinde bulunmuştu.

Kısa bir süre içinde iki köpeği ile beraber ülkeden ayrılan Amber Heard da tepkiler üzerine bir daha Avustralya'ya ayak basmayacağını açıklamıştı.