Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından yurdu etkisi altına alan kar yağışı hız kesmeden devam ediyor. İstanbul’da bir takım semtlerde karışlarla ölçülecek bir örtü yaratıcı kar, dün Ankara’da da etkili olmaya başladı. Tahminlere tarafından perşembeden itibaren İstanbul’da kar yağışı karla karışık yağmura dönecek ancak soğuklar bitmeyecek.

SOĞUKLAR BİTMİYOR

Kar yağışı hafta ortasından itibaren an be an etkisini azaltmaya başlayacak olsa da dondurucu soğuklar hafta sonuna kadar yurtta kalacak. Marmara Bölgesi’nde iki gün boyunca etkili olacak rüzgarlar, soğuğun daha belirgin hissedilmesine yol açacak.

HER BÖLGEYE UYARI GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü göre yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun yağış bölge kesimlerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Orta ve Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile Kocaeli, Sakarya, Giresun, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar, Akdeniz kıyıları ile Kilis çevrelerinde adaleli yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Marmara bölgesi ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği varsayım ediliyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmakta...

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/kar-yagisi-ve-kuvvetli-ruzgar-bir-arada-haberi-528674