Sabahtan Gazetesi'nden Arzu Kaya'nın haberine tarafından genç karikatürist Okan Nasuhoğlu, İstanbul Ataşehir'de lüks bir otelde kalıyordu. Kendisinden bir zaman haber alınamayan Nasuhoğlu'nun bulunduğu odaya 17 Haziran günü otel görevlileri geldi. 603 numaralı odaya gelen görevliler üzücü bir görünüm ile karşılaştı.

31 yaşındaki Nasuhoğlu'nun hem ölü bulunması, hem de ölüm veya öldürülme yöntemi şoke etti. Büyük şaşkınlığın nedeni ise tanıkların ifadesinde gizliydi. Otel görevlileri Nasuhoğlu'nun başına bağlanmış bir poşet, poşetin içinde de anafor bulunduğunu söyledi. Hortumun bir diğer ucu ise helyum gazı düzeneğine bağlıydı. Helyum gazı da tüp şeklindeydi.

Otel görevlileri zaman kaybetmeden polis ekiplerine haber verdi, ambulans da çağırdı. Otele gelen sağlık durumu ekibi Okan Nasuhoğlu'nun hayatını kaybettiğini zabıt altına aldı.

Savcı durum yerinde hem incelemelerde bulundu, ayrıca de polis ekiplerine direktifler verdi.

7 SAYFALIK SIR MEKTUPTA GRAFOLOJİ YÖNTEMİ

Yaşanan bu olayın arkasında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Okan Nasuhoğlu'nun ölümü 'belirsiz' olarak kayıtlara geçti. Dolayısıyla genç karikatüristin intihar mı ettiği yahut bir cinayete mi kurban gittiği araştırılmaya başlandı.

İlk bulgulara kadar Nasuhoğlu'nun hemencecik yanı başında 7 sayfalık bir intihar mektubu bulundu.

Mektupta Nasuhoğlu'nun intihar ettiğine dair bir yazı ele alındığı öğrenildi. Savcılık dosyaya intihar mektubunu kendisinin yazıp yazmadığını belirlemek için kendi el örneği yer alan yazıların temin edilmesini istedi. Varsa daha önce yazdığı bir yazı yada devlete ait dairelerde doldurduğu bir form aracılığıyla intihar mektubunu kendisinin kaleme alıp almadığı netlik kazanacak. Bu kıyas yazıbilim yöntemi ile belirlenebilecek.

KAMERA, ZİYARETÇİ KAYITLARI VE TELEFONA İNCELEME

Savcılığın incelenmesini talep ettiği husus yalnızca bununla sınırlı değil. Soruşturma kapsamında otele ve Okan Nasuhoğlu'nun odasına antre çıkış kayıtları, otel ziyaretçi defterleri ve genç karikatüristin telefon kayıtları da incelemeye alındı. Ayrıca kesin vefat nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'ndan otopsi bekleniyor.

SAVCILIK ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ KESİNLEŞTİRECEK

Tüm bu delillerde değişken bir şart olup olmadığına bakılacak. Soruşturma kapsamında tüm deliller ve ihtimaller titizlikle incelenecek. İncelemelerin tamamlanmasının peşinde savcılık güvenilmez ölüm dosyasında intihar veya ceza ihtimalini kesinleştirecek.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/karikaturist-okan-nasuhoglunun-gizemli-olumunde-savcilik-devrede-haberi-535838