Onu 12 senedir Kurtlar Vadisi ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde Memati rolüyle izledik. Şimdi ise Kehribar dizisinde Orhan Yarımcalı rolü ile karşımızda olan Gürkan Uygun'u size anlatalım istedik. 

1974 Sakarya doğumlu oyuncu aslında eski bir tiyatro sanatçısı. Henüz 16 yaşındayken tiyatro ile tanıştı, ardından Haldun Dormen'in kurucusu olduğu Dormen Tiyatrosu'nda eğitim alan Gürkan Uygun 1996 senesinde Televizyon dünyasında irili ufaklı roller almaya başladı. Kaygısızlar, Tatlı Kaçıklar, Bir Demet Tiyatro, Yılan Hikayesi gibi dönemin en çok reyting alan dizilerinde roller alan oyuncuyu; 2003 yılına gelindiğinde tanıyan tanımayan herkes Memati rolüyle Kurtlar Vadisi'nde izlemeye başladı. 

Polat Alemdar'ın sağ kolu olan Memati rolüyle gönüllere taht kuran Gürkan Uygun adına şarkılar yapıldı, öyküler yazıldı. Magazin dünyasından uzak olan tecrübeli oyuncu Kurtlar Vadisi'nden sonra büyük bir başarı göstererek farklı rollerde de başarılı işlere imza attı. Şu sıralar Kehribar adlı dizide Orhan Yarımcalı rolü ile karşımızda olan Uygun, Şebnem Ceylan ile mutlu bir evliliğe sahip.