BBC Türkçe'nin haberine göre şenlik yönetimi, Birleşik Arap Emirlikleri'nde Birleşik Arap Emirlikleri krallık ailesinin ehemmiyetli azalarından birinin, bir şenlik çalışanına cinsel atakta bulunduğu yargılamasının ardından Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkilerini kestiğini açıkladı.

Şenliğin idareyicisi Caroline Michel, yargılamanın niyetindeki Şeyh Nahyan bin Mübarek el Nahyan’ın Hoşgörü Bakanı olarak misyonuna devam ettiği sürece Abu Dhabi yönetimi ile ilişki kurmayacaklarını belirtti.

Şenlik çalışanı Caitlin McNamara, Şubat ayında Nahyan’ın kendisine cinsel atakta bulunduğunu açıkladı. Sunday Times gazetesine konuşan 32 yaşındaki McNamara, Nahyan’ın Abu Dhabi’deki ilk Hay Şenliği’nin hazırlıklarını konuşmak için kendisini ıssız bir adadaki bir villaya davet ettiğini ve orada cinsel hücuma uğradığını söyledi.

McNamara kısa zaman içinde hem patronuna hem de ülkedeki Birleşik Kraliyet elçiliğine mevzuyla alakalı bilgi verdiğini ve İngiltere’ye döndükten sonra da corona virüsü temkinlerinin gevşetilmesiyle beraber polise giderek davacı olduğunu anlattı. 

McNamara, İngiltere’deki savcılığın dava açıp açmayacağına karar vermesini bekliyor.

“NE İLK OLDUĞUMU NE DE SON OLACAĞIMI KAVRADIM”

McNamara, Mevzuyla alakalı açıklama yapmaya karar vermesi hakkında ise “Kaybedecek hiçbir şeyim olmadığını seziyorum” diyerek şunları söyledi:

"Konuşmaya karar verdim zira onun gibi eforlu erkeklerin böyle şeyler yapıp ceza almamasına dikkat toplamak istiyorum.

Başıma gelenlere bakınca ne ilk olduğumu ne de son olacağımı kavradım. Bu hadise beni fiziksel ve zekasal olarak çok hırpaladı ama onun için muhtemelen geçici bir arzuydu."

Nahyan’ın avukatları ise yargılamaları yalanlarken mevzuyla alakalı Twitter’dan bir açıklama yapan Hay Şenliği ise şu ifadeleri kullandı:

"Dostumuz Caitlin McNamara’nın Şubat’ta Abu Dhabi’de başına gelenler, güveni ve mevkiyi makûsa kullanmaktır, şok edici bir cinsel hamledir.

Şeyh Nahyan bakanlığın getirdiği mesullükle dalga geçercesine, hükümetinin Hay Şenliği ile beraber çalışarak ülkedeki ifade hürlüğünü ve bayanların statüsünü geliştirme mücadelelerine dramatik bir darbe vurmuştur.

Caitlin’i legal süreçte desteklemeye devam edeceğiz. Birleşik Arap Emirlikleri’deki dostlarımız ve ortaklarımızı Nahyan’ın yaptıklarını gündeme taşımaya ve bu cins tavırların kabul edilemez olduğuna dair tüm dünyaya bir ileti vermeye davet ediyoruz.

Kendisi o koltukta oturduğu sürece Hay Şenliği Abu Dhabi’ye dönmeyecektir."

Kaynak: www.sacitaslan.com