Lafçı Gazetesi'nin haberine göre corona virüsü dünya çapında can almaya devam ederken, herkesin gözü kulağı aşı ve ilaç çalışmalarında. Ülkeler sanki yarışa girerken, aşılarla alakalı birbiri arkasına mümkün tarihler açıklanıyor.

Aşının nasıl ve ne zaman uygulanacağı, hangi ülkelere dağıtılacağıyla alakalı sual işaretleri ise sürüyor. İşte bu bilinmeyenlik etrafında ABD’de salgınla gayrette en ehemmiyetli adlardan biri olan Milli Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci’den ehemmiyetli açıklamalar geldi.

ÖNCELİK HASTA OLMAMAK

Aşının insanlar üzerindeki tesirine ait temennilere müteveccih konuşan Dr. Fauci, çalışmaların virüsü öldürmeye odaklanmadığını söyledi.

Halihazırda geliştirilen aşıların pandemiyi radikal tamamlayacak bir çözüm sunmayacağını belirten Fauci, “Şu an için önceliğimiz şayet insanlar enfekte oluyorsa onların hasta olmasını önlemek. Semptom göstermelerini yasaklamak ve vaziyetin hayati riske erişmesinin önünü kesmek. Salgını tamamen tamamlayacak reelci bir çözüm ise bundan sonra geliyor” dedi.

AŞILAR SON SAFHADA

Mevcut aşı çalışmalarının hiçbiri yüzde 100 koruma sağlamıyor. Aşıların gözeticilik vakti de henüz kesin olarak ispatlanmış değil. AstraZeneca ile Oxford, Pfizer ile BioNTech, Moderna ve Johnson & Johnson’ın sürdürdüğü çalışmaların hepsi son muayenehane test evresinde.

Kaynak: www.sacitaslan.com