Milliyet Gazetesi'nden Çiğdem Yılmaz'ın haberine göre Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Osman Ç.(29) iddiaya göre; 2020 yılında İsviçre’den tatil için Mardin’e gelen 16 yaşındaki öz yeğeni Z.Ç.’ye iki gün her tarafında cinsel istismarda bulundu.

Z.Ç. durumu anlattığı ablasıyla karakola artan bir şekilde davacı oldu. Polis ekiplerince gözaltına alınan Osman Ç., emniyetteki ifadesinin gerisinde adliyeye sevk edildi. Osman Ç., çıkarıldığı mahkemece hür bırakıldı. İki ay daha sonra gelen Adli Tıp raporunda, Osman Ç.’nin odasında sperm örnekleri ve mendilde de Z.Ç.’ye ait kan örnekleri tespit edildi. Bunun üstüne bitmiş gözaltına alınan Osman Ç., 2020’nin Eylül ayında tutuklandı. Yaklaşık dört ay esir kalan Osman Ç., yargılandığı davanın 13 Ocak 2021’deki birincil duruşmasında, deliller değişmez olmasına ve savcının mağdur lehine mütalaa vermesine rağmen özgürlük bırakıldı. Osman Ç.’nin, cezaevi kapısında davullu zurnalı kutlamayla karşılanması ise kamuoyunda infial yarattı. 10 aydır serbest olan Osman Ç., 29 Eylül’de her tarafta baskın karşısına çıkacak.

‘Bu nasıl bir hak?’

Mardin 5 Ağır Suç Oluşturan Mahkemesi’nde 29 Eylül’de gerçekleşecek duruşma öncesi Uyruk’e konuşan genç kızın ablası Pervin Kilolu şunları aktardı: “Benim kardeşim bu adam kadar iki gün her tarafında tecavüze uğradı. Adli Tıp raporu kardeşim yaşadıklarını doğruladı ve bu tecavüzü tutuklandı lakin yalnızca 5 ay gibi kısa bir süre hapis yattı. Kız kardeşim hala psikolojik tedavi görüyor. İlaçlarla ayakta duruyor. Bu adam ise aylardır elini kolunu sallayarak serbest bir şekilde geziyor. Bu nasıl bir hak? Kendisine tecavüz eden bu adamın terhis edildiğini duyduğunda intihara kalkışmıştı. Biz bundan böyle adaletini yerini bulmasını istiyoruz, yeter. Bu tecavüzcü tutuklansın ve en ağır şekilde cezalandırılsın. Kardeşimin de bizim de huzuru için tutuklanması koşul.”

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/mardinde-tacizci-amca-hakim-karsisina-cikiyor-haberi-538956