Şarkıcı Sezen Aksu, İkizdere’deki doğa katliamına tepki gösterdi.

sosyal medya hesabından izah etme yapan Aksu, “Halkımıza böyle davranmakta ısrar ederseniz yetkinizi aşmış ve meşruiyet zeminini kaybetmişsiniz demektir” ifadesini kullanmıştı.

 

TELE 1 Genel Yayınlama Yönetmeni Merdan Yanardağ, 2010 referandumunda Sezen Aksu’nun ‘Yetmez fakat evet’çilerden olduğunu hatırlatarak sert ifadeler kullandı:

"Ben Sezen Aksu’ya bir şeyi hatırlatmak isterim Sezen Aksu bu ülkedeki en lekeli yetmez lakin evetçilerden biridir. Altını çizerek söylüyorum. Çünkü biz Hayır kampanyası yürütürken, şahsen, bir gazeteci olarak, açık fikirli olmaya çalışan millet olarak, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları olarak, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının yarısını iki cihanda birdenbire benekli olmakla suçladı. Biz bunu unutmadık"

“BU CEHENNEMİN YOLUNU DÖŞEYENLERDEN BİRİ DE SENSİN”

“Sezen Aksu. Niye şaşırıyorsun, senin verdiğin yetkiyi, sizin verdiğiniz yetkiyi AKP iktidarı yığın yokuş kullanıyor. Bu cehennemin yolunu döşeyenlerden biri de sensin. Bu yüzden ben senin şarkılarını bundan böyle dinlemiyorum. Haberini yaptık biz haberde objektifiz. Tarkan da mesajını paylaşmış Sezen Aksu’nun, Tarkan’ın daha istikrarlı olduğunu düşünüyorum. 2010 referandumunda bugünkü bu berbat hak düzeninin temelleri atılan o dönemde hayır kampanyası yönetenleri iki cihanda kirli dedi. Ben hiçbir süre unutmadım unutmayacağımda. O Kadar bir hava esti oysa o vakit AKP’yi desteklemek yaklaşık olarak ilericilik solculuk haline getirilecekti birileri kadar. Gördünüz mü kendinizi parçaladığınız iktidarınızın memleketi nasıl bir noktaya getirdiğini. Tebrik ederim sizi. Derhal istediğiniz yerinize kına yakabilirsiniz.”

“MEYDAN ABES DEĞİL”

“İkizdere falan vazgeçin bunlardan, bunlar sizin işiniz yok biz uğraş ediyoruz merak etmeyin. Biz buradayız meydan manâsiz yok. Biz o gün de çaba ettik, bedelini ödedik, hapis yattık icabında, hakkımızda davalar açıldı para cezaları kesildi, gazetelerimiz kapatıldı, televizyonlarımız basıldı, evlerimiz basıldı, bilgisayarlarımıza el konuldu, telefonlarımıza el konuldu fakat biz mücadele ettik. İki cihanda aniden lekelisiniz lafını bir gün yutacaksınız siz, yuttunuz da zaten bunu unutmayın.”

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/merdan-yanardagdan-sezen-aksuya-tarihi-ayar-haberi-532332