ABD'de yayımlanan Wall Street Journal gazetesi'ne göre çiftlik, Jackson'ın eski bir arkadaşı olan Ron Burkle kadar 22 milyon dolar bedelle satın alındı.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre sözcüsü, 68 yaşındaki Burkle'ın çiftliği yatırım için satın aldığını açıkladı.

Özel bir yatırım şirketi olan Yucaipa Şirketleri'nin kurucu ortağı olan Burkle, Amerikan iş dergisi Forbes'a göre 24 Aralık 2020 itibarıyla 1,4 milyar dolar servete sahip.

ABD'nin California eyaletindeki Los Olivos'ta bulunan çiftlik, bin 100 hektarlık bir alana kurulu.

İlk olarak 2015 yılında satışan meydana çıkan Neverland'in o zamanki bedeli 100 milyon dolardı.

Aralıklarla tekrar satışa konulan çiftliğe son olarak geçen yıl 31 milyon dolar layık biçilmişti.

Jackson, 19,5 milyon dollar ödediği Neverland'ın adını çocukların asla büyümediği JM Barrie'nin Peter Pan hikayesinden esinle koymuştu.

Jackson, Neverland'i 1987 yılında satın alıp yerleşmişti.

Jackson'ın bir davet merkezine dönüştürdüğü yapının içerisinde oyun alanları ve üstelik hayvanat bahçesi bulunuyor.

Ama çiftlik 90'larda ve 2000'lerde Jackson'a yöneltilen o kadar çok çocuk istismarı suçlamalarına sahne olmuştu. Jackson, Neverland'i minik çocuklar için kullandığı yönündeki suçlamaları reddetmişti.

2005 yılının Haziran ayında, hakkında açılan on davanın tamamından temize çıkma eden Jackson, sonradan Neverland'e hiç dönmedi.

Pop'un Kralı benzetmesi yapılan şarkıcı Haziran 2009'da Los Angeles'taki diğer bir evinde hayatını kaybetti.

Ölümünden bu yanlamasına ise Jackson hakkında daha pek çok istismar suçlaması yöneltildi. 2019'da yılında taciz iddialarını konu eden Leaving Neverland (Neverland'i Terk Etmek) isimli bir belgeli de yayımlandı.

Neverland'in adı Jackson'ın ölümünün ardından Sycamore Çiftliği olarak değiştirildi ve içi de elden geçirildi. Çiftlik, 'Sycamore Valley Ranch Company' ismli bir şirkete aitti.

Kaynak: www.sacitaslan.com