Borsa Gündem sitesinin haberine kadar Borsa İstanbul’da şubat ayı ortalarında beklenen ayar hareketi birazcık etken olsa da çok sert bir şekilde devam ediyor. Sert düşüşlerde stop-loss’ların devreye girmesi ile satışa dönen robotlar gün içerisinde öngörülemeyen kayıplara niçin olabiliyor. Son günlerde de benzer bir tablo yaşanıyor. Bu düşüşlere kredide yakalananlar ise yaklaşık olarak her şeyini kaybediyor.

Dün yaşanan sert düşüşün arkasından borsada Gübretaş hisselerinden milyarlar kazanan ve kendisini bir matematik dehası olarak bildiren Oğuzhan Şahinkaya’nın battığı iddiaları kulislere sızdı.

Geçtiğimiz aylarda benzer bir durumu borsanın en büyük oyuncularından Mehmet Akdere yaşamıştı.

KENDİSİNİ MATEMATİK DEHASI SANIYORDU

Gübretaş’ın bulduğu 6 milyar dolarlık altın haberleri ile Borsa İstanbul’da milyarder olan ve 2 milyardan fazla para kazandığı Gübretaş yatırımını anlatırken, “Bu hareket bununla birlikte Borsa İstanbul’da tahlil yaparak uzun vadeli yatırım yapmanın önemini de ortaya koydu” şeklinde övünen Şahinkaya, “Gübretaş’ta matematikle, analizle kazandım” dediği servetini iddialara göre bir günde sıfırlamış!

Vadeli ve spot piyasada büyük oranda kredi ile yakalanan Şahinkaya’nın hesaplarının çözülmesi nedeniyle dün ikinci yarıda sert düşüşlerin yaşandığı ileri sürülüyor.

İŞLEMLERE ARA VERİLDİ

Borsa İstanbul yüzde 9,67 düşüşle kapattığı yılın ilk ayının ardındaki şubat ayına da negatif başladı.

İyi gelen bilançolara rağmen bankacılık endeksinin başı çektiği düşüş hareketi borsada bütün endekslere yayıldı. Bankacılık endeksinde kayıplar yüzde 7’yi aşarak 3887 puana değin düştü. BIST 100 endeksi, 4727 puana değin geri çekildi. Borsa İstanbul BIST100 endeksinde yaşanan düşüşün yüzde 5’i aşması üstüne, Borsa 17:14:58 itibarıyla devre kesti.

 

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/milyarder-borsaci-oguzhan-sahinkaya-batti-mi.html