Murat Yıldırım Lübnan'da yaptığı açıklamalarda Türk dizilerinin Arap coğrafyasında gösterilmesinden oldukça memnun olduğunu ve asıl kazananın oyuncular değil Türkiye olduğu belirtti.

Murex D'or 2016 Ödül Töreni için Lübnan'da bulunan yakışıklı oyuncu yeni tarzıyla da dikkat çekti.

Bugüne kadar çalıştığı tüm işlerde insanların ruhuna dokunmak istediğini belirten Yıldırım şöyle devam etti: "Gürcistan'da 72 yaşındaki bir teyze benimle Türkçe konuştu ve dilimizi dizilerden öğrendiğini söyledi. Birçok insan Türkçeye merak salmış, bu çok güzel. Ayrıca, bana oğluyla konuşmadığını ancak bizim Aşk ve Ceza'daki anne-oğul sahnemizi görünce oğlunu arayıp barıştıklarını söyledi. Dizileri bu nedenle çok önemli buluyorum. Yaptığımız her işte insanlara bir şeyler verebilmeliyiz."

"Türkiye'de başarılı olan dizi başka ülkelerde de sevilir"


Ayrıca Türk dizilerinin Arap dünyasında gösterilmesini de Yıldırım şöyle yorumladı: "Arap dünyasında Türk dizilerinin bu kadar sevilmesi, Türkiye adına mükemmel bir durum. Bizler gelir geçeriz ama akıllarda Türkiye kalır. Çocukluğumuzda seyrettiğimiz Amerikan filmlerinin hikayesini de oyuncularını da hatırlamıyoruz şu anda ama ABD'nin bütün şehirlerini biz filmlerden öğrendik. Bir ülkenin tanıtımında filmler ve diziler son derece önemli."