Milliyet Gazetesi'nden Bahar Atakan'ın haberine göre tehlikeli yapılara, “bina kartı” asılmasını öneren Dervişoğlu, “Bu tertip etme yurttaşların üzerinde tasarruf edecekleri yapılara ait daha ayrıntılı ve kapsamlı bilgi sahibi olmalarını sağlayacak; bu vesile ile olası zelzele ve eşi natürel afetlerde yaşanan can kayıplarının en aza indirilmesi muhtemel hale gelecektir” dedi.

Öneri, mevcut yasaya, “Tehlikeli yapılar hakkında, ‘tehlikeli yapı bina kartı’ tertip edilir ve alakalı yapıların giriş kısmına sarihçe görülecek bir biçimde yerleştirilir” kararının ilave edilmesini öngörüyor.

Dervişoğlu imar sulhundan takribî 10 milyon 79 bin yurttaşın yararlandığını anımsatarak, “Hukuka ve teknik zorunluluklara ters olarak inşa edilen binalara ruhsat izni verilmesi yahut bahse mevzu yapıların kullanımına göz yumulması ciddi neticeleri birliktesi getirmektedir... ‘Tehlikeli yapı bina kartının’ bina girişlerine sarihçe görülebilecek şekilde monte edilmesi taşıtı ile tehlike doğuran yapılar hakkında üçüncü bireyler tarafından da bilgi edinilmesi muhtemel kılınacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.sacitaslan.com