Uyruk Gazetesi'nin haberine göre CNBC’ye konuşan ABD Yiyecek ve İlaç Dairesi’nin (FDA) eski başkanı Scott Gottlieb, yeni türün 'zaten bir süredir ABD’de olduğunu' ve bir yolculuk yasağının onu dıştan bırakmayacağını söyledi. Gottlieb, keza “Virüs dünyaya yayılmaya devam ettikçe, bu varyantlardan daha fazlasını görmeye başlayacağız” diye uyardı.

Massachusetts Üniversitesi virologlarından Jeremy Luban ise Washington Post’a verdiği demeçte, yeni türün “ABD’de bile başlamış olabileceğini” söyledi. Luban, 'dünyanın en iyisi' olarak aşina bir genom koyma programına sahip olmaları sebebiyle İngiltere’de bu mutasyonlu virüsün başta tespit edilmiş olduğunu oysa ABD’de ilk vakaların bulunduğunu fakat saptama edilmediğini öne sürdü.

New York valisi Andrew Cuomo da mutasyonlu virüsün çoktan ABD’ye ulaştığına inandığını söylerken, ABD’nin önde gelen salgın uzmanı Dr. Anthony Fauci de laf konusu virüs türünün bir süredir ülkede olabilmesinin muhtemel olduğuna dikkati çekti. öte yandan, İngiltere dışında yeni türün vakaları Danimarka, Cebelitarık, Hollanda, Avustralya ve İtalya’da saptandı. öte yandan İngiltere’de görülen mutasyon İsviçre’yi de alarma geçirdi. Ülkeye kısa vakit önce İngiltere’den gelen yolculara 10 gün karantina mecburiyeti getirildi.

Yetkililer ülkeye kayak tatili için gelen 10 bin İngiliz’in peşine düştü.

Kaynak: www.sacitaslan.com