Sözcü Gazetesi'nden Can Özçelik'in haberine kadar Nagehan Alçı 15 Haziran 2018'deki yazısında İstanbul Yargı Sarayı'nda görevli egemen Hakkı Yalçınkaya için “Hrant Dink'i ölüme götüren o umulan kararı veren dominant Hakkı Yalçınkaya Çağlayan Adliyesi'nde hala asliye suç oluşturan hakimi olarak tayin yapıyor” dedi. Dominant Yalçınkaya şikayetçi oldu. Başlatılan soruşturmada Nagehan Alçı hakkında “Sesli yazılmış veya görüntülü bir ileti ile alenen hakaret” suçundan 2 yıl 4 aya dek hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya müşteki etken Hakkı Yalçınkaya katılırken, Nagehan Alçı duruşmaya gelmedi.

“ÖLDÜĞÜMDE ARKAMDAN ‘DİNK’İN KATİLLERİNDEN BİRİYDİ’ DEMESİNLER”

Duruşmada tutuksuz davalı Nagehan Alçı'dan davacı olduğunu bildiren müşteki dominant Hakkı Yalçınkaya, “Hakimlik görevim sebebiyle iğrenç karar veren, insan haklarına ağırlık vermeyen, işkencecileri koruyan egemen ve benzeşen düzeyde bir hak mensubu olarak gösterildim.

Hrant Dink'in öldürüldüğü tarihte Malatya İcra Mahkemesi hakimi olduğum halde FETÖ'cü basın kadar günlerce kasıt gösterildiğim için benzer düşüncelerin devamı ve etkisiyle sanığın tarafıma hakaret ettiğini virüs tatilinde internetten yaptığım kontrolde tesadüfen öğrendim.

Şişli 2. Asliye Suç Oluşturan Mahkemesi'nde görevli olduğu esnada Silivri Cezaevinde görülen davadaki hukuksuzlukları ve Türk mitolojisinin kirletilmesine yönelik bir dava konusunda karar yazdığım için Yargıtay'da fazla defa yargılandım, beraat ettim. Gerçekte Türkiye'mizde ne basının ne mahkemelerin böyle söylemlerle muhatap olmasına vicdanım el vermiyor. Öldüğümde arkamdan Hrant Dink katillerinden biri yorumunun olmasını istemiyorum” dedi.

“SANIĞIN SAVCILIKÇA KORUNDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Ermeni tarihini fazla kere okuduğunu  vurgulayan başat Yalçınkaya, “Diyarbakır Devlet Emniyet Mahkemesi'nde atama yaptığım dönemde Mezopotamya'da yaşayan insanların tarihini o kadar çok defa okudum. Ermeni insanlarla herhangi bir sorunum yoktur. Türk ulusunu fazla seviyorum. Sanığın cebren getirilmesini talep ediyorum. Sanığın savcılıkça korunduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Mahkeme Alçı’nın savunmasının alınması için ertelendi.

Kaynak: www.sacitaslan.com