Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından o anlarda yaşananlar saniye saniye emniyet kameralarına yansıdı. Görüntüye tarafından, sürücüler yaya geçidinde sürat kesip dururken, fazla tez geçide giren bir şoför genç kıza çarptı. Çarpmanın etkisiyle genç kız, aracın üstüne doğru havalanken, çevredekilerin paniği ve üzüntüsü de kameralara yansıdı.

OTOMOBİLİ İLE KIRMIZI IŞIKTA HELİKOPTER HIZINDA GEÇMEYE ÇALIŞMIŞ

İşte bu korkunç kazayla ilgili Aydındağ ailesinin avukatı Burak Gödekmerdan Sözcü'ye konuştu.

Kazadan daha sonra Aydındağ’ın önce Bodrum'da ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığını daha sonra ambulans uçak ile İstanbul'da bir hastaneye sevk edildiğini bildiren Gödekmerdan “ABD vatandaşı Reginald Thevenin, kaza videosunda görüldüğü üzere otomobili yaklaşık olarak helikopter hızında kullanmıştır. Bu kaza neticesinde müvekkilimizin; kaburga kemikleri kırılmış, omurilik bağları kopmuş, iç organları zarar görmüş ve müvekkil iş göremez ışık halkası gelmiştir. 19 yaşında bir genç kız, hayatı baştan başa yatağa mahkam edilmiştir” diye konuştu.

KIRMIZI IŞIĞI DA EZGİYİ DE GÖRMEMİŞ

Avukat Gödekmerdan açıklamasında “Thevenin jandarmaya verdiği ifadede kaza anında yere düşen telefon konsolu ile telefonunu almaya çalıştığını bu nedenle ayrıca kırmızı ışığı keza de Ezgi'yi görmediğini söyledi. Yani gözü yolda değilmiş” dedi.

İKİ KEZ AMELİYAT GEÇİRDİ ÖMÜR BOYU YATAĞA HÜKÜMLÜ YAŞAYACAK

Gödekmerdan açıklamasında Aydındağ'ın iki kez ameliyat geçirmesine rağmen bugünkü tıp bilgileri kapsamında düzelmesinin olası olmadığını ve ömür boyu belden aşağısının felç olarak kalacağını belirterek “Kazanın yaşandığı gün itibariyle aileye her türlü maddi ve manevi desteği sağlayacağını bildirip, müvekkilimizin özel bir hastanede tedavi edilmesini isteyen belirsiz Reginald'ın talebi ile müvekkilimizin ailesinin çabası baştan sona Dr. Azmi Hamzaoğlu’dan randevu dargın ancak değişken yaptığı eylemin sonuçları ile karşılaşınca aniden ortadan kaybolmuştur. Ilk Olarak ilgili gibi görünen kesin olmayan; sürecin devamında ailenin aramalarını cevapsız bırakmış ve ihmali davranışlarıyla genç yavrumuzun mağduriyetini daha da artırmıştır” dedi.

AİLE OTOMOBİLİNİ SATTI 212 BİN TL HASTANE MASRAFINI KARŞILADI

Gödekmerdan “Şüphelinin ısrarı üzerine Florance Nightingale Hastanesi’ne sevki sağlanan müvekkilimizin ameliyat ücreti ödense de çare sürecinde kendisine çıkarılan 212.888,25 TL’lik fatura değişken göre ödenmemiştir. Müvekkillerce yapılan onlarca arama ve ısrara karşın kararsız ortadan kaybolduğu için müvekkilimizin tedavisi yarım bırakılmak zorunda kalınmıştır. Bunun üstüne Ezgi'nin ailesi, Muğla’da oturdukları evin kirasını zeka ödeyememeleri sebebiyle eşyalarını bir depoya taşıyacak değin sıkıntı içerisinde olmalarına karşın, kredi çekerek bu faturayı ödemek zorunda kalmıştır” ifadelerini kullandı.

HALUK LEVENT SAHİP ÇIKTI

Gödekmerdan açıklamasının devamında ise “derhal Ezgi, Haluk Levent'in  girişimi ve çabası ile İstanbul Liv Hospital Hastanesi’nde hayat boyu sürecek olan tedavisine her tarafta başlamıştır. Yaşanan elim olay neticesinde şüpheliye karşısında tüm yasal yollara başvurulmuş olup adaletin tecellisi sağlanacaktır. Neticeleri bu denli ağır olan bir kazada, tam kusurlu olan şüphelinin hür bırakılması tarafamızca kabul edilebilir nitelikte değildir. Ama bilinmelidir fakat; Edirne’den Ardahan’a, Türkiye Cumhuriyeti hudutlarının, yabancıların trafik kurallarını ve insan hayatını hiçe sayabilecekleri bir yer olmadığı, hukuk çerçevesinde dünyaya bildiri edilecektir. Çünkü şahıs yüzde yüz kusurlu olduğunu kendisi de itiraf etmiştir. Taksirle yaralanmaya sebebiyet vermesinden nedeniyle, ayrıca suç oluşturan  davası hemde maddi manevi tazminat davası açacağız. acilen iddianame hazırlık aşamasında” diye konuştu.

AİLENİN ABD'Lİ AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI

Kazanın arkasında ABD'li NATO görevlisi Reginald Thevenin'in avukatı Içtenlikle Topaloğlu ise yazılı yorumlama yaptı. Topaloğlu bir takım iddiaların içten olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Kazanın oluşuna ve sürekli sürece karşın sosyal medyada yayılan tamamı asılsız olan ve kabahat teşkil eden, bilgi kirliliği niteliğindeki paylaşımlara karşın bir açıklama yapmak, müvekkilime yönelen hakaret ve özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı şekilde paylaşılmasını içeren bütün paylaşımlara karşın gerekli adli işlemlerin başlatılacak olduğunu bildirme zorunluluğu doğmuştur.

Müvekkilim durum yerinden kaçmamış kazanın meydana gelmiş olduğu 01.07.2021 tarihinden bu yanlamasına müvekkilim ve Aydındağ ailesi lüzum avukatı olarak şahsım yoluyla gerekse de birebir kendileri görüşmek suretiyle daima iletişimde olmuşlardır.

Ezgi’nin Muğla’dan İstanbul’a sevki için müvekkilim kadar özel ambulans uçak tahsis edilmiş, ameliyat dahil elde etmek üzere hastane masrafları müvekkilim göre ödenmiştir.

Bir duruşma ilamı zeka olmaksızın imkanlar ölçüsünde şu aşamaya değin elinden gelenin fazlasını yapan ve yapmaya sürekli müvekkilim aleyhine ulus oyunda yer alan ‘alkollü araç kullandığı, çarpıp kaçtığı, kamuoyu etkisiyle aileye ulaşmış olduğu’ iddialarının tamamı yalan yanlış ve hakiki dışıdır.

Yaşanan bu olayın her iki tarafın da mağduriyetine yol açmış olduğu gerçeğinin göz ardı edilerek müvekkilim aleyhine başlatılan linç ve karalama kampanyası tarafların mağduriyetlerinin daha da artmasından diğer bir şeye niçin olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Thevenin'in otomobili ile Aydındağ'a feci şekilde çarpma anı ise bir işyerinin güvenlik kamerası göre tespit edildi.

Aydındağ'ın yayalara ait geçidinden aleyhinde geçmeye çalışırken arabayı son anda ayrım ettiği ancak otomobilin çarpması ile havaya fırlayarak yere düştüğü ve ağır yaralandığı görüldü.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/nato-gorevlisi-19-yasindaki-ezginin-hayatini-karartti-haberi-538783