NOEL GÜNLÜKLERİ 2



İlk filmin devam bölümü olan "The Christmas Chronicles: 2"de, serüven kaldığı yerden devam ediyor. Noel baba rolündeki Kurt Russel'a, bu defa yıllardan beri romantik-komedi filmlerinde birlikte rol aldığı artist oyuncu Goldie Hawn eşlik ediyor. İlk bölümde Kate ve abisi bir kaza sonucunda Noel Baba ile tanışmış ve ona muavin olmuşlardı. Bu defa annesinin yeni ilişkisinden rahatsız olan Kate, kendisini her yerde Kuzey Kutbu'nda, sihirli elflerle birlikte girdiği amansız bir çaba içerisinde Noel'i kurtarırken buluyor. Ağırlama ve macera dolu olan Netflix filmi "The Christmas Chronicles: 2", ailecek izleyebileceğiniz mükemmel bir üretim.



FİLMİN KONUSU

Küçük kız Kate, Noel'i annesinin yeni erkek arkadaşı Bob ve onun oğlu Jack ile birlikte Cancun'da devretmek zorunda kalır. Ama bu durum Kate'in hiç hoşuna gitmez ve çareyi kaçmakta arar. Kate'in planları, Noel'i ebediyen bitirmeyi amaçlayan Belsnickel adlı fena kalpli bir cücenin ortaya çıkması üstüne değişir. Bunun üstüne Kate, yanında Jack'i de alarak Noel Baba'yla birlikte amansız bir serüvene atılır.

Chris Columbus'un yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncuları arasında; Kurt Russell, Goldie Hawn, Darby Camp, Julian Dennison, Jahzir Bruno, Darlene Love ve Tyrese Gibson yer alıyor.

KAMERA ARKASI

-Filmdeki Elfler, Elfçe (Elf dilinde) konuşuyorlar. Bu dil, David J. Peterson adlı dil danışmanı kadar yaratıldı.
- Elflerin, Belsnickel tarafından kötüye dönüştürüldüklerindeki halleri aslında "Gremlinler" film serisine bir göndermedir.
- Kate ve Noel Baba, geçmişe 1990 yılına havaalanına gittiklerinde, Chicago'ya bilet elde etmek isteyen kadın, "Evde Tek Başına" için bir göndermedir. Karakterin görünüşü ve tavırları Catherine O'Hara'nın canlandırdığı Kate McAllister'dan alıntıdır.
- 'Kate' ve 'Doug' karakterlerinin havalimanı güvenlik merkezindeki sahnesi, 1986 yapımı 'Ferris Bueller's Off Day' filmindeki Jennifer Gray ve Charlie Sheen'in karakol sahnesinden alıntıdır. Havalimanı müzikal sahnesinde, aynı filmin geçit töreninden alınan dans figürleri sergilenmektedir.


AİLECEK İZLEYEBİLECEĞİNİZ SERÜVEN DOLU BİR FİLM


Noel ruhunun; espri, ağırlama ve serüven ile harmanlandığı "The Christmas Chronicles: 2" filmi, muhakkak kaçırmamanız gereken bir Netflix yapımı. Ailecek izleyebileceğiniz bu mükemmel serüvende, Kuzey Kutbuna doğru sihir batmış bir yolculuğa çıkacak ve Elflerin yaşadığı dünyaya neşe içerisinde bir ziyaret yapacaksınız.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY

Kaynak: www.sacitaslan.com