Uğur Dündar'ın sunduğu programdaki sözleri nedeniyle Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan yargılandığı davada başlıca hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Gezen ve Akpınar'ın 4’er yıl 8’er aya değin hapis ile cezalandırılmasını istedi.

Gelişme üstüne Oyuncular Sendikası bir ilan yayınlayarak sanatçı sanatçılara yardım verdi.

Sendikanın yayınladığı metinde şu ifadelere yer verildi:  

“Müjdat Gezen ve Metin Akpınar halkın sanatçısı, bizlerin hocalarıdır. İfade özgürlüğü kapsamında yaptıkları talimatlar sebebiyle savcılık makamının hapis cezası istemesini anlayamıyoruz, kabul edemiyoruz.

“KORKU İKLİMİNDEN YORULDUK” 

Ülkemizde süregelen ve yaşamın her alanına sirayet eden zorlama ve dehşet ikliminden yorulduk. Modern, ilerici ve özgürlük bir ülke özlemi duyuyoruz. Toplumun ilerleyebilmesi için sanata; sanatın ilerleyebilmesi için de ifade özgürlüğüne ihtiyacımız var.

bu nedenle sanatın her yerde, her koşulda ve her zaman birleştirici ve onarıcı gücüne olan inancımızla, sayın mahkemenin de bu doğrultuda bir karar vereceğine inanmak istiyoruz.”

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/oyuncular-sendikasindan-mujdat-gezen-ve-metin-akpinara-destek-haberi-528808