Sabah'tan Mustafa Sait Özkan'ın haberine tarafından sözde göz tarama kampanyasıyla sağlıklı gözlere lazer tedavisi uygulayan ve SGK'yı yaklaşık 6 milyon lira zarara uğratan özel hastane davasının detaylarına ulaşıldı.

Soruşturmada hastane sahibi ve doktorlar da dahil 13 güvenilmez var. Şüpheliler "Zincirleme şekilde kaliteli dolandırıcılık", "Resmi belgede sahtecilik" ve "Cisim bütünlüğüne yaralamak"le suçlanıyor. İddiaya kadar; şüpheliler "Genel göz taraması ve kampanya var" diyerek mağdurları hastaneye çekti. Sağlıklı olan gözlerine, rızaları açık havada lazer tedavisi uygulayıp delik açtı. Tedavi sonrasında mağdurların gözlerinde yanma, yaşarma, eskisi gibi uzağı ve yakını görememe sorunları belirdi. 291 mağdurun gözünde hasar kaldı. İşlemler hastane yönetimi tarafından faturalandırıldı.

GÖRME YETİSİNİ KAYBETTİ

İstanbul Gaziosmanpaşa'da bulunan özel hastanenin sahibi Tercih Ö., başhekim ve doktorların da aralarında bulunduğu 13 şüpheliye İstanbul Ağır Cinayet Mahkemesi'nde dava açıldı. SGK'nın da aralarında bulunduğu 23 birey ve kurum müşteki, 269 ad mağdur sıfatıyla dosyada yer aldı.

İddiaya göre; 2013-2015 yılları aralarında 291 vatandaşın dinç gözlerine lazerle delik açıldı ve yapılan işlemler faturalandırılarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) zarara uğratıldı.

İşlemlerin 105'i doktor Ömer Ş., 131'i ise hekim Uğur G. kadar gerçekleştirildi. Mağdur vatandaşların sol gözlerine diğer hekim, sağ gözlerine diğer hekim işlem yapacak şekilde müdahalede bulunuldu.

Mağdur Sonsuz D. lazer işleminden daha sonra 10 dakika her yeri yemyeşil gördüğünü belirterek "Bir hafta bulanık gördüm. Halen eskisi gibi okuyamıyorum. nadiren yanma da meydana geliyor" dedi. İstanbul'da yaşamış Seyfettin ve Saliha İşçimen çifti de hastanenin "Genel göz taraması ve kampanya var" ifadelerine inandı ve görme yetilerini kaybetti.

Hastane yönetimi, SGK'dan ödeme alabilme nedeniyle birlikte hareket ederek, devlete ait belgeleri sahte olarak düzenleyerek SGK'ya sundu. Hastaneye, 5 milyon 822 bin TL ödeme yapıldı.

Aralarında hastanenin başhekimi ve sahibinin de bulunduğu 13 sanık, SGK'yı bu yolla zarara uğrattı. Sanıklar, bu yolla zincirleme şekilde kaliteli dolandırıcılık ve devlete ait belgede sahtecilik suçlarını işledi. Ayrıca mevcut olmayan hastalık için beden bütünlüğüne zarar verme suçu da işlendi.

Kaynak: www.sacitaslan.com