Lafçı Gazetesi'nin haberine göre Dünyaca şanlı Rus rejisör Evgeny Afineevsky’nin dokümansalı ‘Francesco’, Katolik mezhebinin idare merkezi Vatikan’ın tepkisini çekti.

Papa Francesco’yu merkeze alan dokümansalda, Papa’nın eşcinsellikle alakalı laflarının saptırıldığı ve anlam dışına çıkarıldığı iddia edildi. Papalık temsilcilerine bir mektup sevk edilerek Papa Franceso’nun iletiyi sarih bir biçimde iletildi.

30 Ekim tarihli mektup sosyal medyada dağılırken Amerika Birleşik Devletleri merkezli CNN, bunun reel doküman olduğunu doğruladı. Papa Francesco mektupta, “Eşcinsel konutluluğu konuşmak yersiz. Gereksinimimiz olan şey, bir arada bulunmayla alakalı bir yasa. Bunun korunmasına hakları var. Benim korunduğum şey bu” ifadelerini kullandı.

‘AİLE İÇİNDE OLMA HAKKI’

Aile içinde ayrımcılık yapılmaması vurgusu da yapan Papa, “Eşcinsel insanların aile içinde olmaya hakkı vardır. Onlar Yaradan’nın çocukları. Kimseyi bu surattan aileden cetmez ya da yaşamı ihtimalsiz hale getiremezsiniz” dedi.

Roma Film Şenliği kapsamında gösterilen ve yaşamının mevzu edildiği ‘Francis' adlı dokümansalda Papa Francis eşcinsel konutluluğa ait olarak, “Yasalar yapmak zorundayız. Böylece legal olarak bir taban oluşturmuş oluruz” laflarını kullanıyordu.

Kaynak: www.sacitaslan.com