Sabahtan Gazetesi'nin haberine tarafından Turizm Teşvik Kanunu'nda değişim öngören 32 maddelik kanun teklifi TBMM'ye sunuldu. Teklifle birlikte otellerde yüzde 20'ye kadar olan tanıdık olmayan emekçi çalışma sınırı kaldırılıyor.

Konaklama içermeyen müstakil plaj işletmelerinin, dükkan açma ve egzersiz ruhsatı aldıktan daha sonra 1 hafta içinde turizm işletmesi belgesi alma zorunluluğu getirildi. 1 ay içinde turizm işletme belgesi alamayan konaklama ve plaj işletmeleri, faaliyette bulunamayacak, dükkan açma ve egzersiz ruhsatları da bir ay içinde iptal edilecek.

Beş yıldızlı otel ve tatil köylerine, müşterilerine yönelik transfer hizmeti verme imkânı getirildi.

Oysa bu hizmet seyahat acentası aracılığıyla gelen müşterilere sunulamayacak. Kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgelerinde ve turizm merkezlerinde; lüks çadır tesisleri kurulmasının da önü açıldı.

Bu tesisler bakanlıktan turizm işletmesi belgesi aldıktan sonra diğer bir işleme gerek kalmaksızın 15 gün içinde dükkan açma ve egzersiz ruhsatı alabilecekler. Boyları 39 metrenin üzerinde olan tanıdık olmayan bayraklı ticari yatların Türk karasularında etkinlik göstermelerine, geçici süreyle müsade verilebilecek.

Bu izin için sosyal ve teknik altyapılar hizmetlerine katkı payı alınacak. Bu kapsamdaki yatlardan boylarına kadar; 200 bin lira ile 400 bin lira arasında müsade belgesi ücreti alınacak.

Salgın hastalıklarla ilgili eksiklik tespit edilen işletmelere 13 bin 500 lira yönetimle ilgili para cezası verilmesi hükme bağlandı. Çok ağız dalaşı konusu olan Turizm Payı ödemesini yapmayan işletmelere de yeniden 13 bin 500 lira ceza verilecek.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/plajlara-isletme-belgesi-zorunlulugu-haberi-530644