Sabah Gazetesi'nden Fatih Ulaş'ın haberine göre Kural, ağaçlarına ve arazisine bakması için çalıştırdığı Özdemir’in kazlarını da kesip sattığını anlatarak, davacı oldu.

Savcılık, soruşturma başlattı.

Maden Profesörü Orhan Kural, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği kabahat bülteni arzuhalinde, "13,2 dönüm tarlayı 24 sene evvel bir yurttaşlık misyonu kabul edip büyük bir gider ve emekle ağaçlandırdım. Tarım ve Orman Bakanlığı da ağaç temininde zaman zaman takviye oldu. Burada ağaçlara bakmakla vazifeli Celal Özdemir'in seneler seneyi vazifesini yapmadığını kavradım. Ne Yazık Ki oraya çok ender uğruyordum ve komşulardan kendisi hakkında şikayetler aldım" dedi.

"KAZLARIMI DAHİ KESİP SATMIŞ"

Ağaçlarına ve arazisine bakması için çalıştırdığı Özdemir'in ağaçlarını kestiği gibi kazlarını da kesip sattığını anlatan Kural, "Benden izinsiz 15 ağacı yaş, saklı olarak kestiğini ve sattığını da bildim. Sonunda dağıldı, şu anda bir kaptan dost burayı sahiplendi. Bunun bir kabahat olduğuna inanıyorum. Kendisini davacıyım" dedi.

Kural, kesilmiş ağaçların daha önceki ve halini gösteren resimlerini de savcılığa ispat olarak sundu.

DERS OLSUN

Kural, vakaya ait yaptığı şu açıklamayı yaptı: "24 sene evvel ve kendi ihtimallerimle oraya 700 ağaç diktim. Çoğu çam, fıstık sırçaları ve meyve ağaçları ve oraya da bir Celal Bey'i koyduk. Ağaçlara bakması gerekiyordu. Kazlarımız, tavuklarımız vardı. Ulusa açtım orayı, gelip orada piknik yapabiliyorlardı. Sonradan adam çalışmamaya başladı. Ağaçlara bakmamaya başladı. Bir Türk Hava Yolları kaptanı orayı sahiplendi. Bildik ki, samanlar filan kalkınca, orada yirmi dört senelik 15 tane çam ağacı kesilmiş, kökleri kalmış. Çok üzüldüm. Onlar benim çocuklarım gibiydi. Herkes yeniden ağaç dikelim diyor.

24 seneyi nasıl geri getireceksin? Yirmi dört senelik emek var burada. Orman Fakültesinden öğretmenler getirdim, öyle yapıldı. Bu sebeple ağaçları keseni bağışlamıyorum. Atatürkümüz öğreniyorsunuz, bir ağaç kesildiği zaman önüne gidip ağlamıştır. Bir ömür demektir. O da bir canlı. O surattan kabahat bülteninde bulundum. Herkese ders olsun. Bir ağaç suratlarca şahsa oksijen veriyor, bir hayat. Kimsenin onları kesmeye hakkı yok. Ve bu gayretime devam edeceğim."

Kaynak: www.sacitaslan.com