Tv100’de yayınlanan ‘Cengiz ile Ahtapot’ programına televizyon yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı ve eşi gazeteci Nagehan Alçı misafir oldu.

Programda bulunan gazeteci Ertuğrul Özkök, Rasim Ozan Kütahyalı’ya, “Bir dönem birtakım gazeteciler, birtakım insanları hapse attırmaya çalıştı. Ben de girebilirdim. 3-4 sene başımda bavulla uyudum. Her sabahleyin 8 de telefon çaldığında çok üzülüyordum. Beni hapse attırmak için yazı yazanların birçoğu hapse girdi. Bir kısmı yurt dışına kaçtı FETÖ’den nedeniyle. Hakikaten bizi hapse attırmayı uğraştınız mı? Hoşunuza gider miydi ben hapse girsem?” diye sordu.

Kütahyalı ise Özkök’ün sorusuna şu yanıtı verdi:

Star Gazetesi’nde biz Kudret Köseoğlu diye bir kişilik yarattık, o bendim. Orada esas gayemiz senin (Ertuğrul Özkök) üzerine oynadık ilk olarak, Galibiyet Mutlu’da vardı. İhtilalci bir çabaydı o esas gaye hapis değildi, bir nefret uyandırmaydı.

2011 itibariyle sen görevden alındın, eski vesayetçi generalleri çöktü peşinde o dönem AK Parti, Fetullah Tebessüm Eden, liberaller ve Kürtlerin de büyük desteğiyle bir ittifak vardı ve bu ittifakın Türkiye’ye bağımsızlık getirileceğine inanılıyordu. 2011’lerden sonradan Fetullah Gülümseyen ve örgütü eski sistemdeki askerin sonra gelmek istedi. Eski sistemdeki askerden de beter yeni bir vesayet, Hakan Bey’i indirmek istediler ve Hakan Bey’i hapse atamadılar ondan sonradan soğuk savaş başladı. Bütün eleştirilere varım sonuç milliyetçi, muhafazakar, Atatürkçü diğer bir rejim ortaya çıktı fakat Fetullahçılar döneminde de ben askere aleyhinde uğraş değin aktifim ‘O dönem konjonktür öyleydi’ diye bir şey değil, biz oluşturduk onları. “

İşte o talimat…

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/rasim-ozan-kutahyalidan-bomba-mahlas-itirafi-o-bendim-amacimiz-korkutmaydi.html