Türk sinemasının sanatkâr isimlerinden Nedret Güvenç, sabaha karşı yaşamını yitirdi.

Sinemanın ve tiyatronun efsane ismi, sanat hayatı her tarafında birçok ödülün sahibi oldu.

Birbirinden kayda değer projelerde yar alan Güvenç 1998 yılında Kültür Bakanlığı’nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştı.

ROL ARKADAŞLARINDAN HÜZÜNLENDİREN MESAJLAR

Filiz Akın: "Azıcık önce çok değerli Nedret Güvenç ablamızı kaybettiğimizi öğrenmenin hüznüyleyim…

En son 'Tatlı Dillim' filminde birlikte oynamıştık. Pek çok filmde de beni konuşmuş, o role can vermişti.

Karşılıklı severdik fazla birbirimizi...

Tiyatro, sinema camiasının başı sağolsun. Mekanın cennet olsun Nedret Güvenç ablam"


Hülya Koçyiğit: "Türk tiyatrosuna ve sinemasına ömrünü adamış, Yeşilçam’ın vefakar annesi, insancıl kadını Nedret Güvenç'i kaybettiğimizi üzülerek öğrendim.
O güzel, yumuşacık, eşsiz sesinle ve güler yüzünle hep kalbimdesin Nedret Abla. Başımız sağ olsun."

Ece Uysal: “Büyük teyzem Nedret Güvenç Bilgütay’ı maalesef dün sabaha karşı uykusunda kaybettik. Zorlu bir hayatın ardından kendisine inanılmaz bir hayat kurdu. Yetenekleri ve başarılarıyla donattı hayatını ve ana benim için en kayda değer olanı değerli eşi rahmetli Okan Bilgitay ile birlikte aşklarını ve arasında fakat saygıyı hiç bir süre kaybetmeden ve o hoş aşklarına hepimizi imrendirerek yaşadılar güzel hayatlarını. Aşkları ve birliktelikleri herkese örnek olabilecek değin harikaydı, şu anda artık tekrar bir aradalar…. Ve benim hayatımda fazla manâlı olan sevgili anneannem Nebile Fikriye Güvenç ile de beraberler bundan böyle… Hepinizi fazla seviyorum. Sen hepimizin çok kıymetlisiydin sevgili ve biricik teyzeciğim. Allah rahmet eylesin. Mekanın cennet olsun. Işığınla aydınlat gittiğin yeri… Seni fazla seviyorum.”

Nevra Serezli: "Çok Değerli Nedret Güvenç'i kaybettik... Tiyatronun başı sağolsun"

Çiçek Dilligil: “Babamın bayrağını içeren en ihtiraslı öğrencisi, annemin sırdaşı, omuzdaşı, 26 takvim Avni Dilligil Ödülleri’nin sırtlanıcısı, nikâh şahidim, ustam, Nedret teyzem.. Türk Tiyatrosu yazan, yönetmen, oyuncu, öğretmen kısaca çok manâlı bir tiyatro insanı ile vedalaşıyor. Tiyatronun divası… Sizlerin açtığı yolda sancak bizde. Elden geldiğince. Her Zaman anlatırdı Nedret teyze, ilk sahneye çıkışı annemin hastalanması ile olmuş, onun yerine ivedi hazır. Ardından da ilk kendi rolündeki karakterin adı Belkıs imiş. ‘Uğurumsun sen’ derdi. Babamı, hocalığını bana anlatanım idi defalarca. Şu Anda hepsine benden selamlama edin Nedret teyzeciğim. Nurlar içinde uyuyun.”

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/rol-arkadaslarindan-nedret-guvence-huzunlendiren-veda-haberi-536234