İstanbul Ataşehir’deki Özel İçerenköy Bayındır Hastanesi’nde kaydan geçen sıhhat çalışanlarının komadaki ihtiyar kadına eziyet ettiği görüntülerin peşinde Sıhhat Bakanlığı harekete geçti. Konuya ilişkin yorumlama yapan Afiyet Bakanı Fahrettin Koca, hastanenin faaliyetlerinin durdurulduğunu söyledi.

“HASTANENİN FAALİYETLERİ DURDURULDU”

Bakan Koca kararı “Sağlık Durumu hizmeti ilkeleri ve insanlıkla bağdaşmayacak davranışların gösterildiği özel hastanenin faaliyeti durdurulmuştur.” sözleriyle duyurdu.

“YARGI ETTİKLERİ CEZAYI ALACAKLAR”

Koca sözlerini şöyle sürdürdü: “Suçlular müstahak oldukları cezayı alacak. Sağlıkta güven sarsıcı hiçbir fiile toleransımız yoktur. Mesleğimizin gerçek mensuplarının üzüntüsü tanım edilemez.”

MÜFETTİŞLER GÖREVLENDİRİLMİŞTİ

Bakan Koca, daha önce yaptığı açıklamada soruşturmanın başlatıldığını belirterek “Bugün medyada paylaşılan, İstanbul’da bir özel hastanede önceden kaydedildiği görünürde kabul edilemez görüntüler üstüne hemencecik Sağlık Durumu Bakanlığı Müfettişlerini görevlendirdim. Duruma gidişat edildi. Başsavcılığımız adli işlemleri başlattı. Suçlular elbette cezasını çekecek.” ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Skandal olay, İstanbul Ataşehir’deki Özel İçerenköy Bayındır Hastanesi’nde yaşandı. Yoğun bakımda yatmakta olan ihtiyar bir kadını hastane personelleri korkutarak üstüne para saçtı. Yaşanan o anlar ise personel göre cep telefonu kamerası ile saniye saniye kaydedildi. Hastane personellerin yaşlı kadınla yaptıkları gayri ahlaki diyalog da pes dedirtti.

“SENİN SAĞ BÖBREĞİNİ ALACAĞIM”

Görüntülerde personellerin yaşlı kadını, “2 milyon dolar olarak bırakıyorum. Yarın 4 milyon dolarak alacağım. Al paralar, paralar. Bu paraları sana niye veriyorum, biliyor musun? Çünkü senin sağ böbreğini alacağım. Bu paralar sağ böbreğinin karşılığı! Al hadi ameliyata başlıyoruz. Makası getir? Nermin senin ameliyat ediyorlar” diyerek korkuttukları ve üzerlerine para saçtıkları görüldü.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/saglik-bakani-koca-acikladi-ozel-bayindir-hastanesinin-faaliyetleri-durduruldu.html