Sacit Aslan sosyal medya hesabından yayınladığı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Özdemir Erdoğan Bey B.Maksim’de 2 ay gibi uzun bir süre çalıştı ve her gece programı bittiğinde bir saat birlikte oturup uzun sohbetlerimiz olmuştu.

Çok önemli bir müzik insanı olmasının yanında son derece entelektüel ve bilge bir kişiliktir.

En önemlisi saatlerce üretilmiş sohbetlerin ardına kadar hiçbir yerinde, hiç kimseyi incitecek bir tavır, rencide edecek bir sözcük ya da bir rivayet katiyen yapmamıştır, gıyaben dahi olsa....

Böyle meziyetleri olan biri Akıllı Müren gibi çok önemli bir sanatçı hakkında niçin böyle kırıcı konuşmalar yapar ve suçlama eder? Neden Bülent Ersoy ile kıyas edip kendi kendine racon keser? Gerçekten aklım almıyor. Keza kendisi de çok iyi bilir oysa Akıllı Bey her devirde ve her konuda Bülent Ersoy’dan oldukça öndedir.

Bu şahısların eşcinsel ve transseksüel tercihleri kendilerini ilgilendirir ve tamamen özel hayatlarıdır. Erdoğan Bey'in bahis ettiği gibi 'Böylesi cinsel tercihlerden etkilendim' diyenler fiilen kendi içlerinden gelen bu isteklerini kendi yaşamlarına yansıtıyor demektir. Dolayısıyla Akıllı Müren gibi bir sanatçı hakkında gıyaben bile olsa yapılan bu ithamlar Özdemir Erdoğan gibi bir şahsiyete hiç mi hiç yakışmıyor."

Yonca Evcimik: “Sanatçıların eserlerinin yerine cinsel yönelimlerinin konuşulması ve bunların travma konusu olduğunun söylenmesi ayıp şeyler.”

Selda Bağcan: “Böyle homofobik düşünen kişilerde derinlerde mutlaka bir şeyler vardır. kim Akıllı Müren’e bakarak gey olmuş, böyle bir şey olabilir mi? cümbür cemaat kendinden sorumlu. Pes vallahi.”

Demet Akalın Instagram’da Zeki Müren’in Çanakkale şehitleri Anıtı için yaptığı bağışı anlatan bir videoyu paylaşıp şöyle yazdı: “Büyük Zeki Müren’i mezarında dar bırakın... Allah’ın soracağı soruları sormak sana mı kaldı? Ölmeyecek gibi konuşanlar için yapacak bir şey değil.”

Aylin Aslım: “Akıllı Müren her yaşta dinlerken de izlerken de büyüledi beni, travmam filan yok. Lakin Özdemir Erdoğan’ın ‘Keman Öğretmeni’ şarkısı ve klibi, çocukken çok kafamı karıştırmış, rahatsız etmiştir örneğin.”

Özdemir Erdoğan’ın sözlerine yanıt veren Bülent Ersoy ise Posta'ya konuştu “İnsanların birbirlerini yargılamaları, hele oysa ölünün ardındaki konuşmak son derece yakışıksızdır. Ben bence doğru olduğuna inandığım şeyi yaptım. Burada önemli olan benim durumumdan ziyade Zeki Müren beyefendinin musikideki kayda değer yeridir. Zaten Zeki Müren çok büyük bir ses icracısı, bestekar ve gösteri insanıydı. İnsanları etap arasıyla değerlendirmeyin. İnsanlar beyinleriyle düşünür. Bizler gibi sanatkarlar da beyinlerindeki işlevler, gırtlaklarındaki özellikler ve ses icracılığı ile değerlendirilmeli. Ruhu şad olsun.”

Kaynak: www.sacitaslan.com