Kokainin eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’a geldiğini öne süren Peker’in iddialarının ardından 16 ay sonra başlatılan soruşturmada gözaltına alınan ve yargılanan 16 sanığın tamamı tahliye edildi.

Kolombiya makamları, 09 Haziran 2020 tarihinde Buenaventure Limanı’nda gerçekleştirilen operasyonda; Türkiye’ye gönderilmek istenen 4.9 ton kokainin ele geçirildiğini açıklamıştı. Organize kabahat örgütü lideri Sedat Peker ise, YouTube’da yayınladığı videolarda Buenaventura Limanı’nda ele geçirilen 4.9 tonluk kokainin alıcısı olarak eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ı suçlamıştı. Peker, yakalanan konteynerların numaralarını zeka vermişti.

İlk işlem 16 ay sonradan yapılmıştı

Söz konusu iddialara ilişkin İstanbul Güvenlik Müdürlüğü 16 ay sonra işlem yapıldığını duyurmuştu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma dahilinde, 9 Haziran 2020’de Kolombiya yetkililerinin Twitter hesabından yapılan “Buenaventure Limanı’nda gerçekleştirilen operasyonda, 4,9 ton kokain maddesinin ele geçirildiği ve uyuşturucu maddenin Türkiye’ye gideceği” biçiminde iddiaların bulunduğu paylaşım üstüne Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve İstanbul Narkotik Suçlarla Çaba Şube Müdürlüğünce egzersiz başlatıldığı hatırlatılmıştı.

Uyuşturucu granül kauçuktan çıkmıştı

Açıklamada, laf konusu operasyonda ele geçirilen uyuşturucu maddenin iki öbür konteynerde toplam 51,9 ton ağırlığındaki granül kauçuk maddesine emdirilmiş şekilde olduğu belirtilerek, Ambarlı Limanı’na gelecek konteynerlerin İstanbul’da faaliyet belirten şirket sahibi M.K. tarafından alınacağının saptama edildiği aktarılmıştı. Teknik ve fiziksel takibin yapıldığının belirtildiği açıklamada 14 şüphelenin gözaltına alındığı duyurulmuştu.

Tutuklu davalı kalmadı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma çerçevesinde 16 belirsiz hakkında “Uyuşturucu/uyarıcı madde imalatı ve ticareti yapma” suçundan dava açılmıştı. Bakırköy 3. Ağır Suç Oluşturan Mahkemesi’nde ekim ayında görülen il duruşmada 10 davalı yurtdışı çıkış yasağı konulara terhis edildi. Davanın dün görülen ikinci celsesinde ise geriye kalan 6 davalı da terhis edildi. Bu Vesile Ile Kolombiya dosyasında tutuklu sanık kalmadı.

‘Dosyayı göstermelik olarak açtılar’

İsmini saptamak istemeyen bir sanık avukatı, halktv.com.tr’ye yaptığı açıklamada, “Sırf biz bu operasyonu yaptık, iddiaları araştırdık demek için göstermelik olarak bu dosyayı açıp, bu insanları gözaltına aldılar.

Sanıklar aralarında bakkaldan domates alamayacak halk müziği var. Şu Anda ise terhis ettiler. Biz bu dosyayı açarız. Sonra tahliye ederiz ve kapatırız diye düşünüyorlar. Dosyada esas suçlular değil ama” dedi.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/sedat-peker-duyurmustu-4-9-tonluk-kokain-operasyonunda-tutuklu-kalmadi.html