Serenay Sarıkaya, adının geçtiği iddialı dizi ile ilgili ilk tüyoyu verdi!

.com/Detay – Geçtiğimiz hafta Fox TV ekranında yayınlanmaya başlayan İbrahim Selim İle Bu Gece programının ilk bölüm konuğu Serenay Sarıkaya oldu. Daha önce Youtube kanalında yayınlanan program sonrası Sarıkaya, arkadaşça sohbeti, kendisiyle ilgili içten açıklamaları ile uyarı etti. Satır aralarında verdiği bir veri ile beraber, geçtiğimiz günlerde kendisinin başrolünde yer alacağı bir iddialı proje ilgili olarak da tüyo vermiş oldu.

Serenay Sarıkaya, en son Netflix için çekilen Şahmaran dizisinde rol almıştı. Demin yayınlanmayan dizinin ikinci sezonunun da çekilmesi gündeme geldi. Burak Deniz ile başrolünde oynadığı dizi için bir süre daha sonra baştan kamera karşısına geçecek oyuncu.

bu vesileyle geçtiğimiz yıllarda Bergen filmi için de çalışmalara başlamıştı oyuncu. Başrolde yer alacağı bu proje için çok da heyecanlıydı. Fakat pandemi sürecinin de araya girmesiyle çekimlere başlanması uzadı. Bu dönemde de Serenay Sarıkaya’nın projede yer almaktan vazgeçtiği öğrenildi ve yerine Farah Zeynep Abdullah oynadı.

Serenay Sarıkaya, adının geçtiği iddialı dizi ile ilgili ilk tüyoyu verdi! 29

Bir diğer projede ise Serenay Sarıkaya’nın, Türk sineması ve tiyatrosunun en önemli isimlerinden Cahide Sonku’nun hayatının anlatılacağı dizide başrolde oynayacağı konuşulmuştu. Televizyon yazarlarından Sina Koloğlu, konuyla ilgili olarak birincil bilgiyi veren kişiydi.

Cahide Sonku’nun hayatını anlatacak bir dizi planlandığını aktaran Sina Koloğlu, BKM kadar Netflix için hazırlandığını belirtmişti. Projede Cahide Sonku’yu canlandıracak birey için de Serenay Sarıkaya’nın isminin geçtiği konuşuluyordu.

Koloğlu, proje ile ilgili verdiği ilk bilgilerde şunları söylemişti: “Cahide Sonku’nun hayatını anlatan bir dizi Netflix’e çekilecek demiştim. BKM’nin bir yerde her şeyi sevgili Necati Akpınar ile konuştum. Netflix ile görüşmelerin olduğunu öte taraftan program metni çalışmalarına başlanacağını söyledi. minimum altı aylık bir süreden sonradan oyuncu seçiminin gündeme gelebileceğini de belirtti.”

Serenay Sarıkaya, adının geçtiği iddialı dizi ile ilgili ilk tüyoyu verdi! 30

Serenay Sarıkaya’ya önerge gittiği iddiası, oyuncunun İbrahim Selim İle Bu Gece programında söz arasındaki bir söylemi büyük dikkat çekti. Serenay Sarıkaya, yakın zamanda Cahide Sonku’nun hayatını anlatan bir kitap okuduğunu anlattı bir soruya cevap verirken. Bu açıklaması ile birlikte Sarıkaya’ya Sonku’yu oynaması için teklif gitmiş olduğu iddiaları da bir anlamda yanıtlanmış oldu. Sarıkaya’nın Cahide Sonku’nun hayatı ile ilgili bir kitabı kültürlü olması, projeden gelen teklifi kabul ettiği yorumlarını ortaya çıkarmakta.

Serenay Sarıkaya’yı ekranda görmek isteyen hayranlarının bir vakit daha bekleyeceği de anlaşılıyor. Oyuncu yeniden bir dijital platformdan gelen teklifi kabul etmiş görünüyor…

Cahide Sonku kimdir?

Cahide Sonku, 27 Aralık 1919 tarihinde Yemen’in Sana şehrinde dünyaya geldi. 18 Mart 1981’de İstanbul’da yaşamını yitiren Sonku’nun gerçek ismi ise Cahide Serap’tır… Türk sinema ve tiyatro oyuncusu olan Sonku bununla birlikte birincil bayan film yönetmeni unvanına da sahip.

Ortaokul sıralarında sanatla tanıştı ve 16 yaşındayken Darülbedayi’ye girdi. İstanbul Büyük Kasaba Tiyatroları’nın favori oyuncuları aralarında yerini bölge Sonku, alkevleri Tiyatrosu ve sonrasında İstanbul Belediye Konservatuvarı, sonra da Muhsin Ertuğrul’un keşfiyle Darülbedayi’de (1932-Kent Tiyatroları) “Yedi Köyün Zeynebi” isimli oyun ile oyunculuğa başladı. Muhsin Ertuğrul, döneminin manâlı isimlerinden olan Cahide Sonku, 1933’te çekilen Laf Bir Allah Bir filmiyle sinemaya adım atmıştı. 1950 yılında kendi namına Sonku Film şirketini kuran Cahide Sonku, Fedâkar Belli Başlı isimli bir filmle birincil yönetmenliğini yaptı.

Serenay Sarıkaya, adının geçtiği iddialı dizi ile ilgili ilk tüyoyu verdi! 31

Serenay Sarıkaya’ya fazla özel bir ismi oynama fırsatı geldi! Vereceği yanıt ilgiyle bekleniyor! 3

Oyuncu Talat Artemel ile evlenip ayrıldıktan sonradan 1943 yılında Tütün Kralı olarak anılan iş insanı İhsan Tepe ile evlendi. Fakat bu evliliği de fazla uzun sürmedi. Bir vakit sonradan İhsan Yükseklik ile yeniden evlenen Cahide Sonku’nun bu evliliğinden Ender isimli bir kızı oldu. Baştan boşandı…

Bataklı Damın Kızı Aysel adlı filmle ünlenen sanatkâr, filmlerinde genellikle erkeklerin kalbini kırıp kaçan güzel kadın rolüyle izleyicinin karşısına çıktı. Yıldız dergisinin 1951 yılında açtığı yarışmada Vatan ve Namık Kemal “En İyi Film”, başrol oyuncularından Cahide Sonku da “En İyi Kadın Oyuncu” seçildi.

1979 yılında Sinema Yazarları Derneği hizmet ödülünü aldı. 1981 yılında Alkazar Sineması’nda fenalaşarak 61 yaşında öldü. Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi. Her Sene Altın Portakal’da bahşedilen Cahide Sonku Ödülü onun anısını yaşatmak için hala devam eden bir ödül olarak biliniyor.

Özel içerikler youtube kanalımızda

Kaynak: televizyongazetesi.com URL: https://televizyongazetesi.com/serenay-sarikaya-adinin-gectigi-iddiali-dizi-ile-ilgili-ilk-tuyoyu-verdi/1327049