Lafçı Gazetesi'nden Fahrettin Öztürk'ün haberine göre İstanbul 45. Asliye Ceza Duruşması’nde görülen davaya maznun Sevda Noyan hastalandığı bahanesiyle gerekçe belirterek mahkemeye katılmadı. Müşteki avukat Enes Külhanbeyi’nın da katılmadığı mahkemede taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkemede dava mevzusu videonun bilirkişi tarafından çözülerek dosyaya sevk edildiği belirtildi. Müştekilerden Enes Külhanbeyi’nın, bilirkişinin politik görüşünü belirtir, sosyal medya paylaşımlarının yer aldığı arzuhali de dosyaya girdi.

Duruşma, bilirkişinin reddi arzıyla alakalı da, “bilirkişinin yalnızca video çözümü yaptığı ve politik görüşünün istenmediği” bahaneleriyle ret kararı verdi.

Davaya ait ara kararını açıklayan duruşma, maznun Sevda Noyan’ın bahanesini kabul ederek, bir sonraki mahkeme gününün Noyan’a şartname edilmesine karar verdi. Duruşma mahkemeyi 14 Ocak’a erteledi.

NE OLMUŞTU?

Mayıs 2020'de Ülke TV'de Esra Elönü’nün sunduğu ‘Arafta Sualler' adlı programa katılan Sevda Noyan, ”15 Temmuz kursağımızda kaldı. Vallahi yapamadık istediklerimizi. Boş bulunduk. Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın. Bizim aile şöyle bir 50 bireyi götürür, onu söyleyeyim başka bir deyişle. Biz çok ekipmanlıyız bu mevzuda, parasal manevi olarak. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim hâlâ sitede var 3-5. Benim listem hazır sarihçesi” biçiminde korku açıklamalarda bulunmuştu. Komşularına müteveccih tehdit savuran ve vefat listesi hazırladığını söyleyen Sevda Noyan hakkında bir hayli yurttaş kabahat bülteninde bulunmuştu.

 

Kamuoyunda oluşan tepkilerin ardından Sevda Noyan hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Kabahatleri Ofisi tarafından soruşturma başlatılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddia belgesinde de Noyan’ın, kullandığı ifadeler sebebiyle “ulus arasında fobi ve panik yaratmak emeliyle tehdit” kabahatinden 3 seneden 6 seneye kadar mapusla cezalandırılması istenmişti.

Kaynak: www.sacitaslan.com