Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) milyarlarca liralık gayri meşru ilaç ve tıbbi aygıt ödemeleri yapıldığına ilişkin iddialar üzerine geniş kapsamlı soruşturma başlatıldı. Soruşturma için 7 karakter bir kontrol ekibi oluşturuldu. SGK'da fazla sayıda üstteki seviye personelin görevden alınmasının bu soruşturmalarla ilgili olabileceği belirtiliyor. Geçen yılı 67.5 milyar lira açıkla kapatan, benzer sene bütçeden yaklaşık 249 milyar lira para aktarılan SGK için “kara delik” uyarıları yapılırken, derhal de kanunsuzluk soruşturmaları gündeme bomba gibi düştü.

GÖREVDEN ALINDILAR

Sıhhat Bakanlığı'nın, bir medikal şirketin kamuyu 1 milyar lira zarara uğrattığı bilgisini SGK'nın ast olduğu Egzersiz ve Sosyal Emniyet Bakanlığı'na bildirdiği, bunun üstüne SGK'da geniş çaplı bir soruşturma ve çözümleme operasyonu başlatıldığı belirtildi. Halen görevde olan bir bakanın yakın akrabasının, kamuyu zarara uğrattığı iddiasıyla tahlil başlatılan şirketin ortağı olduğu ifade ediliyor. SGK Yoklama Kurulu Başkanlığı'nda görevli 7 müfettişin Tıbbi Cihaz Dairesi ilk kez elde etmek üzere ilaç ve genel sağlık alanlarındaki ilgili dairelerde soruşturmalarına devam ettiği, Sağlık Durumu Bakanlığı'nın kanunsuzluk iddialarıyla ilgili önemli evrak desteği sağladığı öğrenildi. SGK Başkan Vekili İsmail Yılmaz ile SGK Tıbbı Aygıt Dairesi Başkanı Mehmet Akif Erdem'in görevden alınmasının soruşturmayla ilgili olabileceği açıklama edildi.

ARDI ARKASI KESİLMEDİ

Alıştırma Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem'in yeğeni olan Mehmet Akif Erdem Yönetmelik Peşine Düşüp Takip Dairesi Başkanlığı'na kaydırıldı, yerine Dr. Kâinat Ergün getirildi. Genel Sağlık Sigortası Genel Müdür Yardımcısı, Afiyet Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Fethiye İnce, İlaç Daire Başkanı Dr. Dilek Yılmaz ve Yurtdışı Sağlık Durumu Hizmetleri Daire Başkanı Ecz. Veysel Yıldız da görevinden alındı.

3 HASTANEYE CEZA

SGK'DA milyarlık tıbbi aygıt ve hap soruşturmalarının haricen Ankara, İstanbul ve Malatya'daki 3 büyük hastanede kaçak operasyon yapılarak kamunun zarara uğratıldığı iddiasıyla soruşturma yürütüldüğü de öğrenildi. SÖZCÜ'ye bilgi veren kaynaklar, Ankara'daki hastanenin göz alanında uzmanlaştığı, İstanbul merkezli hastanenin 20'ye yakın ilde sıhhat hizmeti verdiği, Malatya'daki hastanenin de ilin en büyüklerinden biri olduğunu belirttiler. Müfettişlerin soruşturma sonucunda raporlarını tamamlayıp 3 hastaneye de yüklü miktarlarda ceza kestiği belirtilirken, hastanelerin bu cezalara itiraz etmeye hazırlandığı açıklama ediliyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/sgkda-milyarlik-ilac-ve-tibbi-cihaz-operasyonu-haberi-538117