Akşam Gazetesi'nden Neslihan Keskin'in haberine kadar eski sevgilisi şarkıcı Sıla Gençoğlu’nu darp ettiği iddiasıyla ‘hakaret’, ‘kolay yaralama’ ve ‘tehdit’ suçlarından 16 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan ve bu cezası da ertelenen oyuncu Ahmet Kural’ın davasını İstinaf Mahkemesi bozdu.

‘OLAY YERİNDE KEŞİF YAPILSIN’

İstinaf Mahkemesi, tanık Hatice Zeynep Tunç’un olaya ilişkin sesi net şekilde duyup duymadığının tespiti için mahkemece durum yerine buluş yapılmasını istedi. Hem Hatice Zeynep Tunç’un yanına yer alan diğer iki tanık Ezgi Tala ve Çağla Yılmaz’ın da ‘hakaret ve korkutma’ suçları yönünden dinlenmesi konusunda karar verdi. 

SAVCI KARARA İTİRAZ ETMİŞTİ 

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nin verdiği karara birincil itirazı savcı yapmış, ‘Hakaret’ ve ‘Tehdit’ suçları yönünden verilen cezaların kaldırılarak bu konuda yeniden yargılama yapılmasını talep etmişti.

Mahkemenin verdiği karara Ahmet Kaide’ın avukatları da itiraz etmiş, davayı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne (İstinaf) taşımışlardı. 

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/silayi-darp-ettigi-iddia-edilen-ahmet-kural-yeniden-yargilanacak-haberi-527441