Sabah Gazetesi'nden Özlem Kaya'nın haberine tarafından Thodex kripto para soruşturmasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Parasal Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Yücel Ertaş tarafından yürütülen soruşturma zarfında dikkatli bir egzersiz yürütülüyor. O Kadar fakat savcılık birçok devlete ait kurumla yazışmalar yaptı. Ayrıca 1 numaralı belirsiz Faruk Fatih Özer'in yerinin tespiti, keza de mağdurların zararlarının belirlenebilmesi için araştırmalar yürüttü.

HALEN ARNAVUTLUK'TA

Soruşturma kapsamında en merak edilen sorulardan biri Faruk Fatih Özer'in nerede olduğu. Başsavcılık, sistemin kurucusu ve yöneticisi Özer'in hâlâ Arnavutluk'ta olduğunu belirledi. Özer'in bu ülkeden Arnavutluk'tan iadesini istendi. Savcılık hem Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu bütün şüphelilerin değişik kripto para birimlerinin ticareti için bir platform karşılayan dünyaca ünlü kripto para borsası Binance'ye para aktardığını belirledi.

30 MİLYONA EL KONDU

Buradan hareketle yola meydana çıkan savcılık, şüphelilerin Binance'deki kripto paralarına el konulmasını istek etti. Bunun için de yurtdışı borsası ile yazışmalar yaptı. Faruk Fatih Özer'in firari, ağabeyi Güven Özer'in de aralarında bulunduğu 6 tutuklu ve hakkında adli denetleme bulunan 27 şüphelinin olduğu dosyada Thodex şirketinin ve bütün şüphelilerin parasına da el konuldu. Para miktarı ise dudak uçuklatan cinsten. Tam 30 milyon 100 bin 78 lira.

ZARAR TESPİTİ YAPILACAK

Savcılık soruşturmada Ticaret Bakanlığı, Finansal Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Define ve Sermaye Piyasası İşlemleri Işlem Birimi ve Aidat Dairesi Başkanlığı'nda yazı yazdı. Ticaret Bakanlığı'ndan Thodex şirketinin aidat suçları açısından değerlendirmesinin yapılması, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde rapor düzenlenmesi istendi.

MASAK'tan kara para aklama suçu yönünden inceleme yapılması da talep edilirken, Hazine ve Anapara Piyasası İşlemleri Operasyon Birimi'nden Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri çerçevesinde analiz yapması istenildi. Ücret Dairesi Başkanlığı ile de bağlantı halinde olan savcılık buradan şirketin vergi kaçırıp kaçırmadığı, hileli işlemler yapıp yapmadığı gibi konularda mütalaa ve teknik rapor düzenlenmesini istek etti.

Savcılığın tüm bu yazışmalardan gelecek cevapların gerisinde dosyada bulunan bin 500 dek mağdurun zararının tespitini yapması bekleniyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/thodex-sorusturmasinda-son-dakika-gelismesi-haberi-538295