Habertürk'ün haberine kadar ABD'nin Colorado eyaletinin Denver kentinde yaşayan 12 yaşındaki erkek çocuğunun TikTok'taki 'Blackout Challenge' adıyla aşina dayanıklılık meydan okuması sebebiyle hastaneye kaldırıldığı ve durumunun kritik olduğu açıklama edildi.

12 yaşındaki Joshua Haileyesus ailesi, çocuklarının Tiktok'ta bir meydan okumayı denediğine, bilincini kaybedinceye kadar kendisini nefessiz bıraktığına inandıklarını söyledi.

Joshua'ın erkek kardeşi, 22 Mart'ta banyo zemininde kardeşini kendinden geçmiş halde bulduğunu söyledi ve "Joshua, meydan okumayı sınamak için bir kundura bağı kullanmış. Bu insanların bilinçlerini yitirme noktasına değin kendilerini boğmalarına niçin oluyor." dedi.

öte taraftan doktorlar Joshua'nın beyin ölümünün gerçekleştiğini ve kurtarılamayacağını söyledi. Bu anları anlatan baba Zeryihun Haileyesus, "Bana hayatta kalmayacağına, başaramayacağına dair fena haberi verdiler. Ondan vazgeçmemeleri için biraz daha süre verip vermeyeceklerini sordum.”

Zeryihun, bağlandığı televizyon programında "O bir savaşçı. Onun tartışma ettiğini görebiliyorum. Onun için her gün dua ediyorum" dedi.

12 yaşındaki çocuklarının kurtarılacağına dair hala ümitli olan aile, sosyal ağ platformlarının böyle 'meydan okumalar'ın trend olmasıyla ortaya çıkabilecek tehlikelere karşı öteki aileleri uyardı.

TİKTOK'TAN AÇIKLAMA

TikTok yaptığı açıklamada, aileye derin üzüntülerini iletti.

Açıklamada, "TikTok'ta, topluluğumuzun güvenliğini korumaktan daha yüksek bir önceliğe sahip değiliz ve güvenli olmayan davranışları özendirme eden ya da yücelten içerikler elbette yasaktır. Platformumuzda güvenli olmayan davranışların trend haline gelmesini önlemek için bu paylaşımlar anında kaldırılır. Hem, insanları potansiyel olarak tehlikeli bir içeriği görmesini ya da bunları paylaşmaktan vazgeçirmek için ilgili etiketleri de engelliyoruz” denildi.

Salı günü TikTok’ta #blackoutchallenge için yapılan bir aramada herhangi bir sonuç çıkmadı.

Ayrıca söz konusu ifadenin sitenin kurallarını ihlal eden tavır ya da içerikle ilişkili olabileceği uyarısı da belirtildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/tiktokta-olduren-akim-haberi-530656