Sabahtan Gazetesi'nden Ömer Çetin ve Dilhan Dumanoğlu'nun haberine tarafından Ankara'da özel tetkik sahibi olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeynep Erdoğan, katiliyle yuva kurduğundan habersizdi. Şanssız bayan, geçen cumartesi gecesi tartıştığı eşi Mehmet Erdoğan tarafından ağzı ve elleri bantlandıktan daha sonra göğüs bölgesinden 5 bıçak darbesiyle katledildi.

Katil zanlısı, kadının 14 yaşındaki oğlu Ahmet A.'yı da yeniden elleri, ayakları ve ağzını bantlayıp Mutlukent'te yaşadıkları tripleks villanın bodrum katına hapsetti. Başına aldığı darbeyle baygınlık geçiren Ahmet, 13 saat daha sonra kendine gelince sürüne sürüne dışarı çıktı ve mahalleliden takviye istedi. Çocuğun Ankara Şehir Hastanesi'nde yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

Türkiye'yi sarsan cinayetle ilgili yeni detaylara ulaşan Sabahtan Gazetesi, tanıklarla konuştu, cinayetin bilinmeyen yönlerini gün yüzüne çıkardı. Çocuğun mucize kurtuluşuna şahitlik eden ve ilk müdahaleyi yapan mahalle sakini çocuk hekimi Nejdet Bilgen, "Ben eve doğru giderken, evin demir kapısının ardındaki, eli kolu bağlı çocuk takviye istiyordu." dedi.

Bilgen, "Eli ve ayağı alt ve yüzünde de kızarıklıklar vardı. 'Ne oldu' diye sorduğumda 'Üvey babam bana baskı uyguladı, annem de içeride tabi. Ben kendimi kuvvet kurtardım. Beni kurtarın' dedi. Anında polise haber verdim. Ardındaki polis ve afiyet ekibi geldi" diye konuştu.

Komşu Şenay Ertem de mahalle olarak yaşadıkları kabusu şu sözlerle anlattı: "Söylemesi bile çok acı. Çocuğu gördüm, durumu fazla korkunçtu. Şoktaydı. Yüzünde bant ve yara izleri vardı. Ruh gibiydi. Bodruma kilitleyip cefa yapmış. Bizim evlerin arka bahçeye bodrumdan çıkış var, o kapıdan nasıl çıktıysa çıkmış."

"Hanımefendinin iki çocuğu daha vardı. Babaları duyunca olayı çocuklarla geldiler. O çocukların durumu da içler acısıydı." Site bahçıvanı Seyfi Düşmez ise, "Herhangi kavgalarını görmedim. Aile huzuru gayet iyiydi. Olaydan 2-3 gün önce kapanmanın bitmesiyle birlikte 'Gül, meyve ağacı alalım buraları güzelleştirelim' dediler" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/turkiyeyi-sarsan-cinayetin-taniklari-konustu-haberi-532544