MedyaRadar'ın haberine göre oluşturdukları topluluk (@ucankustvcalisanlari) platformundan mağduriyetlerini duyurmaya çalışan basın emekçileri, yaşadıkları sıkıntılı süreci dile getirdi.

İşte o açıklama:

“UÇAN KUŞUN DAĞILMA SÜRECİ”

İyi günler kıymetli arkadaşlar ve dostlar,

Kendimizi doğru ifade olabilmek ve yalan yanlış bilgilendirmelerin önüne geçebilmek namına bu platformu oluşturduk.

UçanKuş TV‘nin parçalanma süreci, bazı kişilerin iddia ettiği gibi sadece bir iki ay ücret alınamadığı için çalışanların iş yerlerine sırt çevirip “onların” en hafif tabiri ile hainlik ettikleri bir süreç değildir.

Bu süreç ; Mart ayının başında ortaya çıktığı belli başlı değin haberimizin olmadığı, huzursuz bir ortaklığın yansımaları sonucu adamakıllı bizim dışımızda çoğalan bir süreçtir.

Bu işlem ; olaylar başladığında şirket yönetiminin başında olan şahısların ortadan kayboldukları ve yalnızca bazı kişilere “işinize devam edin, geleceğiz, merak etmeyin” diyerek kenara çekildikleri, çalışanlarınsa ekrana herhangi bir olumsuzluk yansıtmamak için işlerine canla başla devam etmeye çalıştıkları bir süreçtir.

Bu süreç ; Ortaklar arasındaki anlaşmazlığın uzlaşma yolu ile çözülemeyeceğinin sinyallerini gördüğümüz, akıcı açıklamaların yapılmayıp hakaretlere maruz bırakıldığımız bir süreçtir.

Bu süreç ; İşe gidip gelmeye yol parası bulmaya bile zorlanırken, servislerin ve yemekhanenin dürüst akıcı çalıştırılamadığı, ailelerimizin ne yiyeceğini düşünürken, çalıştığımız zaman boyunca tek patronumuz sandığımız kişinin, sosyal medya üzerinden küçümseyen bir tavırla sahip olduğu zenginliği ilgisizce sergilemekten imtina etmediği bir süreçtir.

Bu süreç ; Çalışan arkadaşlarımızın yaşadıkları zorluklardan nedeniyle birbirleri ile sürekli tartışmaya başladıkları bir süreçtir.

Bu süreç ; Arkadaşlarımızın hayatlarını devam ettirmek namına kararlar aldıkları, kiminin haklarını duruşma yolu ile aramaya, kimininse koşullara bir vakit daha dayanarak işi sürdürmeye devam ettikleri bir süreçtir.

Bu süreç ; Çalışmanın sadece para almaktan ibaret olmadığını düşünüp, cümbür cemaat için hukuki çerçevede insanca egzersiz koşulları talep eden bizlerin, kişilere yok çalışmakta olduğumuz şirkete dava açıp haklarımızı almaya çalıştığımız süreçtir.

Süreçle ilgili anlatılabilecek söylenecek daha çok şeyler olabilir. Fakat bizlere yaşatılanlar ve maruz kaldığımız bezginlik ve hakaretleri özetle dile getirip sizleri kendi adımıza bilgilendirmek istedik.

Tek dileğimiz bütün çalışanların emeklerinin karşılığını alabildikleri cümbür cemaat için insani koşullarda alıştırma ortamlarının sağlanabilmesi.

YAŞAM HEPİMİZE MUTLU VE HUZURLU GÜNLER GETİRSİN…"


Kaynak: Medyaradar

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ucankus-tv-calisanlarindan-yeni-aciklama-haberi-532461