Sabahleyin Gazetesi'nden Seda Nur Günaydın'ın haberine kadar meslek insanı Şevki Melih Eker (37) ile Ukraynalı muhasebeci Svitlana Krychun (38), 5 sene önce evlendi. Çiftin, Selena ve Melisa isimli iki kızı dünyaya geldi. Eker, 21 Haziran 2019'da İstanbul Anadolu Adliyesi'nde boşanma davası açtı.

Svitlana Krychun Eker, boşanma davası açıldıktan bir ay sonra, güç gördüğü iddiasıyla eşine karşısında koruma kararı aldırdı. Duruşma, çocukların velayetini geçici olarak anneye verirken, baba Eker'in ise kızlarını ayda iki gün görmesine karar verdi. Krychun, çocukları ile birlikte bir süre sonra Ankara'ya taşınırken, burada yaşamış kocası, 17 Ağustos 2019'da iki kızını annelerinin evinden alarak kaçırdı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Şevki Melih Eker, hakkında çıkarılan yakalama kararı nedeniyle Bodrum'da polise açıklama verdi. Bağımsızlık bırakılan baba, anneye cep telefonu aracılığıyla kızlarının fotoğraflarını yolladı. Kızlarının izini süren Krychun, Ukrayna Büyükelçiliği ile irtibata geçti. Babanın, kızlarıyla Marmaris'te olduğu saptandı. Oysa teftiş edilen adreslerde bulunamadı. İstanbul Anadolu 7. Aile Mahkemesi'nde geçtiğimiz gün 5. celsesi görülen boşanma davasına Svitlana Krychun ve avukatı Iftihar Bayraktar katıldı. Mahkeme ertelendi. 1.5 yıldır çocuklarını göremeyen Ukraynalı anne hissi anlar yaşadı.

'LÜTFEN SESİMİ DUYUN'

Kızlarının babaları tarafından kaçırıldığını söyleyen Svitlana Krychun, "Sayın Cumhurbaşkanım lütfen benim sesimi duyun. Lütfen bana destek edin. Her yere yazıyorum, gidiyorum ama maalesef kimse takviye etmiyor. Herkes susuyor, kimse hiçbir şey söylemiyor, çünkü korkuyorlar. Çocuklarım gittikten daha sonra ben her şeyimi kaybettim. Çocuklarım, 'Anne neredesin?' diye ağlamaya başlayınca telefonu yüzüme kapattı. Evet ben yabancıyım, hiçbir şeyim değil. Allah bana bu çocukları verdi, bu çocukları yalnızca Allah alabilir" dedi.

'KARDEŞİNE EVLATLIK OLARAK VERECEK'

Svitlana Krychun, eşi Şevki Melih Eker'in, kız kardeşinin çocuğu olmadığı için kızlarını ona evlatlık atamak istediğini, fakat kendisinin bunu kabul etmediğini iddia ederek, "Açık söyleyeceğim, babanın kız kardeşinin çocukları değil. Çocuklarımı evlatlık olarak istedi. O da kaçırdı, ikisini ansızın kaçırdı" diye konuştu.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ukraynali-annenin-evlat-feryadi-haberi-527898