Sabahleyin Gazetesi'nden Ali Oktay'ın haberine tarafından 19 sene 8 ay önce 11 bıçak darbesiyle öldürülen Alarko Holding Kurucu Eş Başkanı Dr. Üzeyir Garih'le ilgili soruşturma dosyası 4 ay daha sonra zamanaşımına uğrayacak. Eğer 4 ayda soruşturmayla ilgili herhangi bir yeni kanıt ve data tespit edilemezse; dosya yeterince araştırılmayan ve cevapsız kalan sorularla tozlu raflarda yerini alacak.

FETÖ'CÜ SAVCILAR İLGİLENMİŞTİ

Garih, ceza günü Alarko Holding'de Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Nikolay Vassilev'le görüştü. Şoförü ve koruması izinliydi. Eyüp Sultan Mezarlığı'na 14.00'te gitti. Mezarlıkta asker kaçağı Yener Yermez tarafından öldürüldü. Yermez'e verilen müebbet ağır hapis cezası, Yargıtay'ca 18 yıl önce onandı. Ancak bu tartışmaları bitirmedi. Garih'in arkadaşı Doğan Kasadolu'nun "Sıradan bir ceza yok, gerisinde bir örgüt olabilir" iddiasıyla ilgili savcılığa yapılan kabahat duyurusunda bugüne değin bir arpa boyu yol alınamadı.

Soruşturma dosyasıyla FETÖ'nün firari savcısı Zekeriya Öz, Cihan Solgun, Muammer Akkaş ve Fikret Seçen gibi savcılar ilgilenmişti. Giz perdesi aralanamayan cinayetin ardında bir örgütün olup olmadığı veya cinayet esnasında başka bir kişinin olup olmadığı saptama edilemedi.

İŞTE YANIT BULAMAYAN 11 SORU

1 -Yermez, "Cinayeti hırsızlık için işledim" dedi. Ama Garih'in kolundaki 50 bin dolarlık saati ve cüzdanı almadı. Niçin?

2 -Canice delili bıçak, suç oluşturan mahallinden 10 metre öteye şair Sıtkı Ozansoy'un mezarının yanına toprağa gömüldü. Polis, 11 günde delil bıçağı nasıl bulamadı?

3 -Yermez, Fehmi Koru'ya ihbar mektubu yolladı. "Bana cinayeti üstlenmem karşılığında 1.5 milyon dolar öneri edildi. Kabul etmemem halinde ölümle tehdit edildim" dedi. Bu iddianın doğruluğu niçin araştırılmadı?

4 -Hasdal Kışlası'na girerken er Yermez'den cep telefonu çıktı. Cep telefonuyla ilgili neden işlem yapılmadı?

5 -Yermez, adli tıpta görevli olan ve Ergenekon sanıkları arasında yer alan Ümit Sayın'ın Garih cinayetiyle ilgili fazla şeyler bildiğini bahis etti. Sayın, Yermez'i yalanladı. Sayın, geçen yıl kesin olmayan bir şekilde evinde ölü bulundu.

6 -Durum uygun bir kadının kanı saptandı. Yermez, Meral isimli kadından laf etti. Kim olduğu bulunamadı.

7 -Yermez'in raporuna tarafından üzerinde sadece küçük bir kan lekesi bulundu. Halbuki Garih tam 11 kere bıçaklanmıştı. Yermez o gün giydiği tüm giysileri değiştirdiyse dolabındaki pantolona kan lekesi nasıl bulaştı?

8 -Cinayeti işlerken eldiven kullanmayan Yermez'in ceza mahallinde niçin hiç parmak izine rastlanmadı?

9 -Yermez suç delili telefonunu neden kışlaya götürdü?

10 - Garih'in olay günü cep telefonuyla kimi ya da kimleri aradığı hiç araştırılmadı? Arayan ve aranan numaralar sır gibi saklandı.

11 - Garih'in Eyüp Mezarlığı'na niçin yalnız gittiği meçhul kaldı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/uzeyir-garih-cinayetinde-cevap-bekleyen-sorular-haberi-530732